HSP AS: “Tko to na silu želi izbaciti NK Zadar iz 1. HNL, te svjesno uništiti široku bazu, tradiciju i temelje zadarskog nogometa?!”

Županijska organizacija HSP “Ante Starčevića” uputila je javno priopćenje povodom odluke HNS-a prema kojoj NK Zadar iduće godine treba nastupati u 2. HNL.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo ovih dana vrlo dramatične borbe za o(p)stanak nekoliko nogometnih klubova u 1. HNL, među kojima se ujedno nalazi i NK Zadar.  U tom pogledu je veoma neobičan potez Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koji usred borbe za ostanak najavljuje da se NK Zadru neće odobriti licenca za predstojeću sezonu, i na takav način direktno ugrožava moral momčadi, koji je u ovom trenutku od presudne važnosti za ostanak u 1. HNL.  Tim potezom se ujedno vrši pritisak na cjelokupni stožer, igrače i nogometnu javnost, čime se direktno pogoduje konkurentima u borbi za ostanak u dva preostala kola.

Opravdano se postavlja sljedeće pitanje: kako je NK Zadar uopće mogao igrati dosadašnjih 32. kola u 1. HNL? Odjednom, 2 kola prije kraja prvenstva, gubi licencu? 

Iz svega navedenog se nameće zaključak da netko na silu želi izbaciti NK Zadar iz 1. HNL, te svjesno uništiti široku bazu, tradiciju i temelje zadarskog nogometa, koji je između ostalog iznjedrio mnoge istaknute nogometaše, poput Perice, Tomasova, Santinija, Subašića ili pak Modrića, kao i mnoge druge.

Sramotno je da netko želi izbaciti NK Zadar prije nego li se regularno dovrše preostale dvije utakmice prvenstva.

Koji su ti pojedinci i/ili interesne skupine, koji svjesno (ne savjesno) žele izbaciti NK Zadar prije regularnog završetka sezone. Zašto komisija za licenciranje nije sačekala kraj prvenstva ?

Prijedlog  Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) je da se pošteno odigraju dvije preostale utakmice, bez ikakvih vanjskih utjecaja i pritisaka, a tek da se nakon završetka sezone odlučuje o spornoj dozvoli za igranje na Stanovima. Po završetku sezone valja dati priliku da se svi eventualni nedostaci i nepravilnosti u pravovremenom roku prilagode svim potrebnim uvjetima za dobivanje licence.

Dopredsjednik Županijske organizacije HSP AS,

mr.sc. Vlado Rapan

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...