Sve je spremno za drugi Falkensteiner Punta Skala triatlon

Drugi po redu Falkensteiner Punta Skala triatlon održat će se 16. i 17. svibnja u okolici Falkensteiner odmarališta Punta Skala u Petrčanima, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar. Drugo izdanje Falkensteiner Punta Skala triatlon donosi brojne novosti te čak dva državna prvenstva Hrvatske: olimpijski triatlon i mješoviti timski štafetni triatlon koji se po prvi put održava u Hrvatskoj.

Na ovogodišnjem Falkensteiner Punta Skala triatlonu izdržljivost i fizičku spremnost testirat će više od 400 prijavljenih natjecatelja koji mogu birati između čak šest različitih natjecateljskih disciplina.

Prvog dana triatlona održava se i ulična utrka duga 10 km. Djelatnici Falkensteinera i javne ličnosti pobrinuli su se da ta utrka dobije i humanitarnu notu, te će svojim sudjelovanjem i donacijama pomoći Udruzi za Down sindrom Zadarske županije. Voditeljica Edita Misirić sudjeluje na uličnoj utrci.

Prijavila sam se na uličnu utrku, naglasak je na humanitarnoj komponenti, a ne na natjecanju. Činimo nešto dobro za djecu, i jako mi je drago što imam priliku sudjelovati u tome. Potrudit ću se otrčati što više kilometara, jako se veselim i mislim da će biti sjajno, kazala je Edita.

Glumac Andrej Dojkić isto će pokušati istrčati uličnu utrku dugu 10 kilometara, a vikendu u Punta Skali se jako veseli.

Drago mi je da sam dio Falkensteiner Punta Skala triatlona. Teško mi je zamisliti dan bez fizičkih aktivnosti, a triatlon je izazov testiranja izdržljivosti. Nadam se da ću opravdati sudjelovanje. U svakom slučaju humanitarna akcija, sport, boravak na otvorenom, predivna lokacija, dobra organizacija – vikend koji se može samo poželjeti, istaknuo je Andrej Dojkić.

Sportaš i glumac Mario Valentić prošle se godine odvažio odmjeriti snage s profesionalcima te je u sprint triatlonu osvojio 25. mjesto. Ove godine ide korak dalje pa se prijavio za državno prvenstvo u Olimpijskom triatlonu.

Jako se veselim što se po drugi put natječem na Falkensteiner Punta Skala triatlonu. Ovaj put su mi apetiti za potrošnjom kalorija malo veći no prošle godine, pa sam se prijavio na Olimpijski triatlon. Ambicija mi je prije svega odraditi kvalitetan outdoor trening izdržljivosti, a sukladno tome mislim da nisam mogao odabrati bolji sport (zapravo 3 sporta) i ljepšu lokaciju, rekao je Mario koji će u predivnom vikendu uživati sa sinom Nikom.

Voditeljica Nevena Rendeli izdržljivost će testirati u Duatlonu, točnije u dva kilometra trčanja, šest kilometara vožnje bicikla te još jednom kilometru trčanja.

S obzirom na to da se u posljednje vrijeme bavim trčanjem, jako se veselim natjecanju, posebice ovome koje se održava uz prekrasnu morsku obalu, kaže Nevena.

Prva tri mjesta kao nagradu dobivaju boravak u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera (1. mjesto), u Falkensteiner Family Hotelu Diadora (2. mjesto) ili u jednom od apartmana Petrčane ili Residences Senia (3. mjesto). Naravno, osigurane su i manje nagrade za sve ostale sudionike Punta Skala triatlona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...