Ubio majku klamericom dok su mu 11-godišnji brat i sestra spavali u susjednoj sobi?!

Ono što se još u petak nagađalo, u subotu je potvrđeno, M.S. (49) nije nestala, već je ubijena, a za ubojstvo je osumnjičen njezin 26-godišnji sin. Još se ne zna je li mladić u trenutku počinjenja ubojstva bio ubrojiv s obzirom da već godinama ima duševne smetnje zbog kojih je, kako kažu susjedi, u nekoliko navrata bio hospitaliziran.

Susjedi sa Smiljevca o njoj imaju samo riječi hvale i sućuti te je opisuju kao iznimno brižnu majku koja je usprkos toj obiteljskoj tragediji uspjela podići i othraniti mališane. Unatoč majčinoj snazi, najstariji sin nije se mogao pomiriti s očevom smrti te se njegovo duševno stanje pogoršavalo iz godine u godinu.

Kako je Antena Zadar po dojavi prva objavila, prve informacije o nestanku nesretne žene iz stana u Ulici Antuna Barca zadarska je policija primila u petak poslije podne. Iako se u početku govorilo o nestaloj osobi, a ne o nasilnoj smrti, u poslijepodnevnim satima istog dana policija je 26-godišnjeg sina pokojne odvela na obavijesni razgovor, trakama ogradila ulaz u zgradu te zabranila pristup zaključanoj prostoriji u prizemlju gdje je kasnije i pronađeno beživotno tijelo nesretne žene.

Prema policijskom priopćenju nakon višesatnog očevida utvrđena je nasilna smrt za koju je osumnjičen upravo 26-godišnji sin pokojne.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provode kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom kojeg se sumnjiči za ubojstvo 49-godišnjakinje. U petak u večernjim satima zaprimljena je dojava koja je ukazivala na moguće nasilje u obitelji u Ulici Antuna Barca u Zadru. Policijski službenici izašli su na intervenciju i uz nalog pretražili prostor stana i ulaza stambene zgrade te u ostavi u prizemlju pronašli tijelo 49-godišnjakinje, s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. U službene prostorije policije priveden je 26-godišnji član obitelji kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem, kazala je Nikolina Bačić iz PU zadarske.

Kako neslužbeno doznajemo, čini se kako je preminulu njezin sin u noći s četvrtka na petak u obiteljskom stanu u dnevnom boravku, na kauču ubio klamericom. Kako je nakon ovog stravičnog čina pokušao prikriti tragove majčino tijelo je odvukao u prizemlje zgrade te ga ostavio u ostavi i zaključao. Klamericu je sakrio u potkrovlju zgrade. Za vrijeme dok je u dnevnom boravku ubijao majku u susjednoj spavaćoj sobi su, ne sluteći ništa, spavali 11-godišnji blizanci. Njihov 26-godišnji stariji brat majčinoj je prijateljici koja živi u susjednom ulazu odmah ujutro rekao da im nema majke. Za to vrijeme su blizanci bili u školi, a kada su se oko podneva vratili kući, majku, koja ih tog dana prvi puta nije probudila i ispratila u školu, su potražili kod njezine prijateljice koja je tada s njima došla na vrata stana. Brat je i dalje tvrdio kako majke nema te da ne zna gdje je, no u stan je puštao samo brata i sestru. Upravo stoga djecu je pozvala k sebi, a o sumnjivoj situaciji obavijestila policiju.

Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...