Za ukidanje HRT pretplate više od 3.500 građana: Potpišite online peticiju i vi!

Već smo ranije pisali o činjenici da RTV pretplatu nisu dužni plaćati samo vlasnici televizora, već i imaoci bilo kojeg uređaja za prijem neke vrste radijskog ili TV signala: od računala, prijenosnika, tableta, mobitela.

Iako postoji okolnost da jedna plaćena RTV pretplata u domaćinstvu podrazumijeva gledanje TV i slušanje radijskih programa na više uređaja, problem dakako nastaje kada u kućanstvu nije prisutan televizor već jedan od nabrojanih uređaja. I tada ste, prema Članku 34. Zakona o nacionalnoj televiziji dužni plaćati RTV pretplatu.

Sve više građana okuplja se oko Facebook stranice i online peticije “Ukinimo HRT preplatu” a do sada im se pridružilo ukupno više od 5.200 osoba na Facebooku te nešto manje od 3.500 osoba koje su potpisale online peticiju.

– HRT ničime nema pravo prisiljavati ljude na RTV pretplatu, te u slučaju neplaćanja iste kažnjavati ikoga, jer oni su samo medijska kuća, a ne Ustav, Ustavni sud, policija ili što već. Nitko od ljudi nema pravo biti prisiljavan plaćati nešto što ne želi, a većina nas u ovoj državi, pa i šire, jasno, ne želi plaćati RTV pretplatu. Svatko ima pravo koristiti svoj TV prijamnik bez plaćanja RTV pretplate, jer nije samo HRT u ovoj državi aktivan, već i RTL, Nova, Doma, CMC… koji za razliku od HRT-a ne sile narod da se plaća njihov program iako su znatno kvalitetniji, navode organizatori ove online peticije i pokretači spomenute Facebook stranice.

Ako i vi želite potpisati ovu online peticiju, to možete učiniti na ovoj poveznici, a posjetiti njihovu Facebook stranicu možete na ovoj poveznici.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...