Došla Jurka ugrad…

Došla baba s kolačin,

Reče baba iđen ja u grad k ćeri da joj odnesen par kolača, malo jaja i bocu vina nebil se malo okripla.

Iđe tako baba s avtobusom do Zadra. Kad je došla na kolodvor vid ti vraga neka joj se pijandura natrkečla na leđa.“ Ajde svragom vraže pijani kan mese poviče baba!“. Al pijanac ne odustaje već babu za šos povuče, nije njemu bilo do babe već do boce vina koja je virla iz torbe. Al baba uze štapnu pa pijanduru opali po glavni i nastavi svoj put kćeri.

Došla tako baba kćeri s kolačin. Zvoni baba na vrata i vid ti vraga iz stana izleti poluguzi mladić. „Vrag te odnija da te odnija dimje ćer što sjoj napravja sotono jedna“. Uleti baba u stan kad i ćer poluguza.

Vidi baba odnija vrag šalu drpaju se i ovi u gradu ka i mi kod ovaca al mi bar goluguzi ne bazamo, digneš zeru vuštana napraviš posa i aj kući (ko jamje jamje)!.

Reče baba ćeri: A što ja doživi, ja mislim da si jadna gladna i da te boli a ti se drpaš sa ovon vucibatinom, rekla san ja da u ovom gradu poštene svite nema došaj vrag po svoje tu se svak svakim tuče. I onda se mislimo kako nam je u državi pa nemere nam biti dobro kad se i oni gor svak sa svakin jebe a nas jebu u zdrav mozak.

Di ode baba Jurka čitajte u idućem nastavku…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...