HAK: Promet pojačan, bura u jačanju!

Zbog jačanja bure samo za osobna vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja. Na dionici autoceste A7 Sveti Kuzam-Šmrika, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan je promet u smjeru mora na autocesti A1 između čvorova Lučko i Zadar 2 te na autocesti A2 Zagreb-Macelj, a na Jadranskoj magistrali (DC8) i na cestama u Istri na prilazima turističkim središtima, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9 sati.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Dalmaciji i Slavoniji.

Zbog požara na Pelješcu na državnoj cesti DC414 Donja Banda-Prapratno vozi se otežano. Vozače se poziva da voze opreznije.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas su od 12 do 23 sata, na pojedinim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj)… Na autocestama i na državnoj cesti DC1 nema zabrana.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku – Nova Sela, Zaton Doli, Klek, Bregana, Kaštel i Macelj, na izlasku – Bajakovo, a u oba smjera: Karasovići i Metković.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna). Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...