Proteklih dana tri pomorske nesreće!

U samo jednom danu u moru oko Zadra dogodile su se čak tri pomorske nesreće. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o potonuću jedrilice, brodice i svjetleće plutaće. Srećom, nije bilo ozljeđenih.

U subotu je na vezu u  Marini  Preko potonula brodica “Crianco” bez posade. Druga dojava zaprimljena je u nedjelju u 20 sati, kada je u pomoć pozvao vlasnik jedrilice “Angelique” i to zbog opasnosti od pogibelji za dvočlanu posadu. Iz Središnjice javljaju da je na mjesto nesreće, nedaleko od rta Skala upućeno plovilo Lučke kapetanije Zadar. Do njihovog dolaska, jedrilica je potonula do razine pramca, a dvoje Nizozemaca spas je potražilo na spasilačkoj jedrilici svojih prijatelja. Voditelju potonule jedrilice izdan je nalog za komercijalno izranjanje i tegalj plovila, što je u ponedjeljak i učinio. Kako bi se utvrdio točan uzrok potonuća, provest će se očevid.

Treća dojava o nesreći zaprimljena je u ponedjeljak rano ujutro, kada je ribarski brod “Marlin” s osmeročlanom posadom u kanalu Mali Ždrelac udario o svjetleću plutajuću pomorsku oznaku koja je potom potonula.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...