Svečano obilježen Dan Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije

Dan Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije (UVVPSDR) svečano je i dostojanstveno obilježen u srijedu 1. srpnja 2015. godine.

Ovim povodom u 9 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u znak sjećanja na poginule branitelje Domovine položeni su vijenci i upaljene su svijeće. Počast poginulima odali su izaslanik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović brigadir Damir Terzić i predstavnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, članovi UVVPSDR-a s predsjednikom Udruge Josipom Adžićem, kao i civilne i braniteljske udruge te predstavnici županijske i gradske vlasti, župan Stipe Zrilić i gradonačelnik Božidar Kalmeta s izaslancima.

UVVPSDR

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi sv. Ante na Smiljevcu održana je misa zadušnica za branitelje koji više nisu s nama. Svetu misu predvodio je don Ivo Topalović.

Udruga veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije okuplja djelatne i umirovljene pripadnike Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske, s ciljem stvaranja prijateljskih veza i promicanja zajedničkih interesa veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije.

UVVPSDR

Udruga potiče očuvanje identiteta i tradicije Domovinskog rata, zaštitu statusa i dostojanstva hrvatskih branitelja pripadnika Vojne policije, sjećanje i čuvanje trajnog spomena na poginule i umrle pripadnike Vojne policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...