U pripremi je Stalni postav povijesti zadarske košarke

Jedna lijepa ideja pokrenuta je u Zadru prije pola godine. Na inicijativu jednog od mnogih zaljubljenika u košarku Krešimira Butića u pripremi je izrada Stalnog postava povijesti zadarske košarke.

Zadovoljan je Krešo svojim sugrađanima koji su objeručke prihvatili ovu njegovu ideju i želju da sve to bogatstvo vezano uz zadarsku košarku bude napokon i smješteno na jednom mjesto. Istaknuo je i neke od njemu posebno vrijednih eksponata koji su mu uručeni na čuvanje.

 – Dres iz legendarne 74/75 sezone kada smo bili kaznena ekspedicija. To mi je gospodin Ćiro Perinčić dao dres. Posebno me dirnuo gospodin Igor Jelinić satom Real Madrida koji je Bradenberg dao Krešimiru Ćosiću, a on je to dao Totu za njegov 11 rođendan. Naveo bih tu i gospodina Antu Zorića jednog od najvećih navijača, rekao je Butić. 

Posla ima puno, međutim, uživa u tome i veseli se danu kada će svi ti primjerci biti i izloženi u javnosti. Pitali smo ga bliže li se uskoro i taj dan.

– Plan je početkom sezone, znači početak 10 mjeseca ili možda čak za ovaj turnir što se organizira krajem 9 mjeseca. Kada bi se to organiziralo to bi bilo idealno, najavio je Butić realizaciju planova.

Posebno se na pomoći zahvalio Pinu Grdoviću, Brunu Marceliću i Juri Košti. Recimo još i to da će stalni postav povijesti zadarske košarke biti izložen u press centru dvorane na Višnjiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...