Zoran Mamić stigao na ispitivanje u USKOK, Zdravko je još na Oranicama

Braća Zdravko i Zoran Mamić uhićena su danas na graničnom prijelazu Goričan. Iako su se jučer oglušili na poziv policije i u priopćenju istaknuli da se vraćaju tek u nedjelju, danas su ipak krenuli na put za Zagreb.

“Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti.

Zaustavljeni su na granici gdje ih je privela hrvatska policija, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza našeg izvršnog predsjednika Zdravka Mamića te glavnog trenera Zorana Mamića i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost”, oglasili su se iz GNK Dinama.

Podsjetimo, USKOK je na svojim stranicama objavio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, davanja i primanja mita, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti tepomaganja u utaji poreza ili carine.

Prema njihovim tvrdnjama, Zoran Mamić je pribavio imovinsku korist od 52 milijuna kuna, Zdravko Mamić 38,1 milijuna. Dinamo je oštećen za 117,8 milijuna, a proračun za najmanje 12,2 milijuna.

– Prezirem ljude koji potkradaju svoju državu i nisu spremni plaćati poreze. Prezirem kriminalce. Nikada niste čuli da ja ili netko od moje obitelji nije platio račun, rekao je jučer Zdravko Mamić koji je negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i izjavio da je ovo politički progon.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...