Na triatlonu na Vranskom jezeru preko 50 licenciranih natjecatelja

Odaziv za utrku je odličan. Nastupit će predstavnici iz 10 hrvatskih klubova sa preko 50 licenciranih natjecatelja, kao i veći broj rekreativaca u duatlonu. Prijave su moguće i na sam dan natjecanja do 11 sati, kazano je na današnjoj press konferenciji u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Zadar povodom državnog natjecanja u kros triatlonu na Vranskom jezeru. Na konferenciji su sudjelovali Danijel Katičin, ravnatelj Parka prirode Vransko jezero, Ivan Gobin, predsjednik triatlon kluba Zadar i g. Milan Mandić, direktor utrke.

Postoji velika mogućnost da se utrci pridruži i državna prvakinja Poljske u kros triatlonu koja će, ukoliko nastupi, biti izvan konkurencije. U dogledno vrijeme, planira se i organizacija utrke za mlađe dobne skupine (U23 i juniori) u super sprint i sprint kros triatlonu koje su po svojoj težini upola kraće i lakše.

U Parku prirode Vransko jezero će se po prvi puta održati Državno prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu u organizaciji PP Vransko jezero i Triatlon kluba Zadar. Natjecateljice i natjecatelji koji će nastupati u popularnoj disciplini triatlonskog sporta, imat će priliku istražiti novi, do sad nepoznati teren. Organizirana je i Promotivna utrka kros duatlon za rekreativce raznih dobnih skupina, stoga su pozvani svi MTB biciklisti i atletičari da se probaju okušati u jednoj od disciplina multisporta.

Natjecanja će se održati 29.08.2015. u Parku prirode Vransko jezero, sa startom i ciljem u lučici Prosika. Prijave za rekreativce mogu se izvršiti preko portalahttp://x3vrana.com ili na dan utrke od 9-11 sati u neposrednoj blizini starta/cilja utrke, dok profesionalni natjecatelji obavezno moraju izvršiti predprijave.

Satnica događanja:
9:00 – 11:00 Prijave
11:00 Otvaranje zone
11:45 Zatvaranje zone
11:50 Brifing za sve natjecatelje
12:15 Start Državno Prvenstvo Kros Triatlon
12:45 Start kros duatlon
15:00 Obrok za sve sudionike
16.00 Proglašenje pobjednika

Utrka za rekreativce sastoji se od 20,2 km vožnje biciklom po makadamskoj biciklističkoj stazi te 3 km trčanja, dok triatlonci trče 6,5 km, plivaju 2 kruga po 500 m te također prolaze 20,2 km biciklističke staze.

Za sve natjecatelje osigurano je osvježenje na stazi, topli obrok nakon utrke te promotivne majice.

Triatlon je trenutno najbrže rastući sport u Europi i svijetu, ponajviše radi činjenice da se sve veći broj rekreativaca odlučuje na bavljenje ovim sportom upravo zbog različitih mogućnosti rekreacije u prirodi. Kros triatlon je sport spajanja bazičnih čovjekovih sposobnosti s ljepotama prirodnih resursa kroz kombiniranje natjecanja u sve tri bazične discipline (plivanje, bicikliranje i trčanje) s avanturom u prirodnom ambijentu, dajući pri tome važnost spoja prirodnih resursa i zdravlja čovjeka.

S ciljem daljnje popularizacije triatlona, ETU (Europski triatlon savez) traži nove atraktivne, pogodne lokacije u Europi za promociju ovog sporta (zadnja takva je jezero Bohinj u Sloveniji), dok Triatlon savez Hrvatske daje prednost domaćinstva Parku prirode Vransko jezero kao potencijalnom hrvatskom predstavniku za europska natjecanja u ovoj grani triatlona, kao najatraktivnijoj destinaciji u Hrvatskoj za realizaciju ovakvog sportsko-turističkog događaja.

Vizija Parka prirode Vransko jezero i Triatlon kluba Zadar je da ova sportsko-turistička manifestacija iz državnog kros triatlon natjecanja preraste u europsku seriju kros triatlon natjecanja te da se na taj način uz daljnju promociju ovog sporta, promovira destinacija i njeni prirodni i turistički potencijali, uz obogaćivanje sportsko-turističke ponude cijele regije.

Generalni pokrovitelj Državnog prvenstva je Park Prirode Vransko jezero, uz vjernupodršku donatora : Ilirija d.d., PitterYachtingTkon, Sonik, Jamnica, Oaza mira camping, Sarađen d.o.o., I&K instalPakoštane, Dalmatiaadventures, U.O. Kamenjak, Konoba Barba Biograd n/M, T.O. DujmoBiograd n/M, BBK Pakoštane, Chico bar Pakoštane, PizzeriaGabrePakoštane, Bili  Autoprijevoz, Elektroservis Juričin, OrkaPakoštane d.o.o.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...