Nakon 25 godina u Murvici ponovno ordinacija opće medicine

Ispunila se dugogodišnja želja mještana Murvice, ali i lokalne samouprave odnosno Općine Poličnik, a to je da Murvica ponovno ima ordinaciju opće medicine kao što je to bio slučaj prije Domovinskog rata. Mještani zadarskog zaleđa sada imaju novu suvremeno opremljenu ambulantu lako dostupnu i invalidnim osobama. Ordinacija se nalazi u prizemnom dijelu zgrade Društvenog doma Murvica (uz Ordinaciju dentalne medicine Ivana Žilić, dr. med. dent.) uz crkvu i osnovnu školu u Murvici. Tako sada Murvica uz ordinaciju dentalne medicine koja je počela sa radom 2008. ima i ordinaciju opće medicine.

Ordinacije opće/obiteljske medicine je već počela sa radom, ali svečano otvorenje iste biti će u petak 28. kolovoza sa početkom u 10:00 sati i to u sklopu obilježavanja Dana Općine Poličnik.

Murvički kraj kao i cijela općina Poličnik posljednjih godina doživljavaju veliku ekspanziju i ova ordinacija samo je jedan segment u povećanju kvalitete života u Općini Poličnik koja se pretvorila u gospodarski zamašnjak ove Županije.

Dugo godina smo nastojali da se u Murvici otvori ordinacija opće medicine i ovim putem se zahvaljujem u ime općine Poličnik Županiji, ministarstvu zdravlja i HZZO­u što se prepoznao naš zahtjev i omogućilo žiteljima Murvice i šire da imaju dostupnu zdravstvenu skrb u svom mjestu, izjavio je načelnik Općine Poličnik, Davor Lončar.

Oko ambulante se nalazi prostrano parkiralište, a obzirom da se radi prigradskoj ambulanti smještenoj na magistralnoj cesti nadomak Grada Zadra, nema plaćanja parkinga i gradskih gužvi te vjerujemo da će biti zanimljiva i stanovnicima samog grada, zaključio je Lončar.

Josip Surać, ing. građ., zajedno sa mjesnim odborom Murvice, dao je znatan doprinos cijeloj priči. MO Murvice pokrenuo je postupak oko otvaranja ordinacije i to još u prosincu 2013. godine prikupljanjem potpisa mještana, a trebalo ih je minimalno 425 da bi se ponovno otvorila ambulanta u Murvici.

– Put do početka rada ordinacije nije bio lagan prvenstveno zbog puno papirologije koju je trebalo odraditi i nestrpljivo smo čekali otvorenje ambulante nešto više od godine dana, izjavio je Surać.

Tim u ordinaciji sačinjavaju Zlatko Kožar, dr. med., prijašnji zaposlenik Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije te Lucija Alvir, med.sestra, a koja je prije radila u Domu za odrasle osobe Zemunik.

Radi se o ordinaciji koja je ugovorni partner HZZO­a sa pet zvjezdica što znači da se pacijenti naručuju na preglede kako bi se izbjegle gužve i duga čekanja u čekaonici, mogu se dobiti telefonske konzultacije doktora, svakog ponedjeljka u ordinaciji se uzimaju uzorci za primarnu laboratorijsku dijagnostiku, ordinacija sudjeluje u e­zdravstvu odnosno vrši eNaručivanje svojih pacijenata na specijalističke preglede i jednom mjesečno se organizira savjetovalište za pacijente.

Ordinacija se nalazi na adresi Ulica hrvatskih branitelja 56 u Murvici i ima još slobodnih mjesta za upis novih pacijenata. Svi su dobrodošli.

Informacije se mogu dobiti na broj + 385 99 4547 861, + 385 23 / 701 862 ili putem e­mail­a: murvica@uzzs­kozar.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...