Proveden zajednički projekt Čazme, Biograda i slovenskih općina

Projekt “Izbori, odaziv birača na izborima i elektroničko (e-glasovanje)” proveden je u Radlju ob Dravi u Sloveniji prošlog vikenda, u razdoblju od 4. do 6. rujna. Bio je to produkt partnerskog rada slovenskih općina Radlje ob Dravi, Podvelka i Ribnica na Pohorju te hrvatskih gradova Čazma i Biograd na Moru.

Cilj projekta bio je otkriti zašto građani u sve većoj mjeri izbjegavaju glasovanje, unatoč tome što im se iz godine u godinu pruža sve više mogućnosti za takvo što.

Organizirani su radionica, debata i okrugli stol, a htjelo se vidjeti kako se može postići veće sudjelovanje na izborima za Europski parlament, a vrijedan doprinos dala je i slovenska europarlamentarka Tanja Fajon.

Na projektu je sudjelovao 51 predstavnik iz Biograda na Moru i Čazme te po deset predstavnika iz svake od slovenskih općina.

U sklopu projekta dogodilo se spajanje “posla i užitka” jer su za posjetitelje organizirani izleti, posjet lokalnom muzeju i kupalištu te kuglačkom klubu u kojemu su se, vjerujemo, svi dobro zabavili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...