Nazor nakon Budućnosti: “Nismo bili pravi, nismo bili karakterni”

Ante Nazor, trener KK Zadra, obratio se novinarima nakon katastrofalnog poraza u Podgorici gdje je Budućnost slavila s nevjerojatnim rezultatom 78:47. Zadru je ovo već druga utakmica u ABA ligi koju su završili s ispod 50 koševa i treći poraz u nizu. Problemi su očito prisutni, a evo kako Nazor gleda na cijelu stvar.

Čestitam Budućnosti i kolegi Jovoviću na ovoj partiji. Mi nismo bili pravi i nismo pronašli odgovor na njihovu agresivnu obranu. Protok lopte nam je bio loš i nismo dolazili u čiste situacije. Bilo je dosta i neselektivnih šuteva, što na našu krivicu, što na agresiju Budućnosti. Ono što mi najviše smeta je da, kada raščlanimo pojedinačne pozicije, moji igrači nisu ušli u “fight” s protivničkima s kojima su bili mečirani. Ili su povremeno ušli pa odustali ili pojedinci nikako nisu ušli. To je definitivno nešto, s čim se moramo uhvatiti u koštac i riješiti to prije sljedeće utakmice, jer takvo ponašanje je nedopustivo. Odatle i ovolika razlika, koja ocrtava da na ovoj utakmici nismo bili karakterni, što se ne smije ponavljati, izjavio je trener poraženih Ante Nazor.

Nakon toga je uslijedilo novinarsko pitanje brine li ga realizacija, odnosno nemogućnost naših da daju koševe.

Brine me, ali realizacija dolazi iz protoka lopte, dobrih blokova, balansa unutarnje i vanjske igre, “spaceinga”, ostvarivanja prednosti… Tu nismo bili pravi i naravno da me to brine, ali i dalje vjerujem u ovu momčad, kazao je.

Trener Budućnosti odlučio je ne komentirati previše samu utakmicu protiv Zadra, osvrnuvši se radije na ono što čeka podgorički klub u budućnosti.

Ne bih se previše osvrtao na samu utakmicu. Bili smo mnogo bolji od Zadra, kontrolirali smo tijek zbivanja na terenu i zasluženo pobijedili. Ono što mi najviše smeta je to što smo imali dan manje za pripremu od Zadra, a sada ponovno imamo dan manje od Tajfuna, koji je igrao dan prije nas. Na to ne možemo utjecati, ali ispada da smo mi jedina momčad koja igra svaka dva dana i to me brine. U tom kontekstu, dobro je da smo protiv Zadra podijelili minutažu na sve igrače da zadržimo svježinu, jer je utakmica u nedjelju u Šentjuru za nas vrlo bitna, bila je izjava Igora Jovovića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...