Zadarski policajci Jović i Ušljebrka najbolji u Hrvatskoj

Na Dan hrvatske policije, blagdan Svetog Mihovila 29. rujna, u prihvatnom centru za izbjeglice u Opatovcu nagrađeni su najbolji policajci u Hrvatskoj. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić nagradili su najbolje skupine i pojedince u hrvatskoj policiji, a među njima su se našli i naši Tomislav Jović i Miroslav Ušljebrka. Nagrade za skupinu primili su policijski službenici Postaje pomorske policije Split i VI. policijske postaje Policijske uprave zagrebačke.

Tomislav Jović (28) i Miroslav Ušljebrka (43) policijski su narednici u II Policijskoj postaji Zadar, a nagrađeni su jer su u obavljanju službe, prilikom višekratnih postupanja, pokazali iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i profesionalnost te time pridonijeli ugledu službe.

Ipak, ono što je prevagnulo u dobivanju nagrade je pravovremena i trezvena reakcija 23. prosinca 2014. godine kada su spasili život djetetu s prostrjelnom ranom na glavi. Ocu, koji je na licu mjesta ubijen, nisu mogli pomoći, ali su majku i ranjeno dijete odmah odvezli u Opću Bolnicu Zadar gdje je dijete hitno operirano.

Prilikom prijevoza dječak je dva puta na rukama policijskog službenika Tomislava Jović prestajao disati, a on mu je oba puta dao umjetno disanje. Prema izjavama liječnika upravo ta činjenica i brzina kojom je dječak dovezen u bolnicu bile su presudne za spas, piše MUP.

Jović i Ušljebrka zadarski su policijski “dream team” zadužen za razrješenje brojnih provala i hvatanje počinitelja u više navrata te oličenje dobrih policajaca kojima građani mogu vjerovati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...