Ako naiđete na odbačeni infektivni otpad – nazovite udrugu Porat!

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji traje od 15.11.2015. do 15.12. 2015.  Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat organizira akciju čišćenja infektivnog otpada s nazivom “Očistimo veliki park” dana 2.12.2015. godine u 10 sati. U akciji čišćenja infektivnog otpada uz članove i volontere udruge Porat, bit će uključeni i volonteri Volonterskog centra Zadar.

S obzirom da je Park Vladimira Nazora jedno od gradskih okupljališta rekreativnih sportaša, djece i mladih, te se nalazi u blizini škola, cilj ove akcija je prevenirati moguće ubode posjetitelja i korisnika parka, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C, te tetanusom. Ovom akcijom ujedno nam je cilj i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada. Izrazito velika opasnost je u tome što je spomenuti otpad nerijetko skriven od pogleda građana i djece u prašini, gustoj travi ili pod lišćem. Prilikom ove akcije čišćenja plan je obići cijeli park, a posebnu pažnju prilikom čišćenja infektivnog otpada posvetit će se području parka u kojem se nalazi dječje igralište, te području oko škola. Ovo čišćenje  provodi se u sklopu provedbe projekta Minus virus.

Također, ovom prilikom iz Udruge pozivaju građane da im jave ako naiđu na odbačeni infektivni otpad, igle i šprice koji će članovi udruge doći počistiti. Javiti se možete na brojeve telefona 023-302-107 ili 095-902-1749.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...