Kina gradi ogromnu tvornicu za kloniranje životinja

Najveća svjetska tvornica za kloniranje životinja bit će izgrađena u kineskoj luci Tianjin, javila je u utorak agencija Xinhua pozivajući se na sporazum koji su potpisali kineski znanstvenici.

Centar koji je u izgradnji u području za ekonomski i tehnološki razvoj u Tianjinu klonirat će pse, goveda i trkaće konje.

Životinje će biti korištene kako bi se poboljšale pasmine i povećala opskrba mesnim proizvodima s obzirom na povećane zahtjeve potrošača.

Tvornica će inicijalno proizvoditi 100.000 embrija goveda godišnje a cilj je povećati taj broj do milijuna. Glavna zgrada trebala bi biti gotova do lipnja sljedeće godine, a predviđa se i izgradnja laboratorija za kloniranje, banke gena i znanstvenog obrazovnog centra, navodi Xinhua citirajući čelnika upravnog odbora Boyalife Groupe Xu Xiaochuna.

Sinica, podružnica Boyalife Groupe, fokusirat će se na matične stanice i istraživanja na području regenerativne medicine.

Od 2000. godine kineski znanstvenici kloniraju goveda, svinje i ovce ali se klonirane životinje uglavnom koriste za znanstvena istraživanja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...