MOST za sada nije dao potporu niti jednoj koaliciji

Most nezavisnih lista izvijestio je u četvrtak na konzultacijama predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović kako u sadašnjem trenutku ne daju potporu za sastavljanje vlade niti jednoj koaliciji – ni HDZ-ovoj Domoljubnoj niti SDP-ovoj Hrvatska raste, izjavio je na Pantovčaku čelnik Mosta nezavisnih lista, Božo Petrov.

Petrov je novinarima kazao da Most u ovom trenutku ima 16 glasova, dok će “dodatna dva glasa biti odlučena do kraja vikenda”.

“Iznijeli smo stavove kakve s medijima komuniciramo zadnja dva tjedna i to smo potvrdili i predsjednici Grabar – Kitarović. Od jedne i druge strane (HDZ i SDP) očekujemo da nam odgovore na dio koji se do sada stručno ispregovarao, a nakon toga na naše zahtjeve koji će biti vrlo skoro dostavljeni, nadam se da će ih prihvatiti obje strane pa ćemo moći sjesti za zajednički stol”, kazao je Petrov.

Ponovio je da Most trenutno nema nikakvo opredjeljenje ni prema lijevoj niti prema desnoj koaliciji.

“Imamo naše zahtjeve za reformama, stručnom vladom i zajedništvom”, rekao je Petrov. Dodao je da sada čekaju pismene odgovore, a onda će se nastaviti razgovori dalje.
Petrov je također kazao kako dužina pregovora ne ovisi o Mostu jer su oni iznijeli svoje stavove te trenutno čekaju HDZ i SDP da se izjasne.

Izrazio je i uvjerenje da će se zbog situacije u zemlji postići konsenzus vezan uz njihove zahtjeve.

“Očekujem da će i jedni i drugi moći prepoznati taj dio. Ako je već na nižoj razini postojala suradnja između HDZ-ova Davora Ivana Stiera i SDP-ova Tonina Picule onda ne vidim zašto bi sadašnja situacija mogla biti drugačija. Tu očekujem dovoljno razuma i mudrosti i da će se moći sjesti za zajednički stol”, kazao je Petrov nakon polusatnih konzultacija s predsjednicom Republike.

U izaslanstvu Mosta, uz Petrova, bili su Robert Podolnjak, Stipe Petrina i Ivan Lovrinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...