U Viru započeo “Božićni sajam”

Paljenjem blagdanske rasvjete i adventske svijeće, prigodnim zborskim pjevanjem članova KUD-a “Baul” iz Petrčana, glazbenim nastupom Iće Sikirića i njegovih Bibinjaca te puštanjem više od stotinu lampiona koji su u noći 28. studenoga zasvijetlili na virskom nebu – počela je tradicionalna manifestacija “Božićni sajam” čiji je početak ove godine obilježen prvim danom Došašća.

Advent na Viru

Adventsku svijeću upalio je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović poželjevši brojnim okupljenim Viranima i gostima otoka Vira ugodno druženje u atmosferi iščekivanja, nade, budnosti i čežnje, pa je virski Trg svetog Jurja tako jučer od kasnog popodneva bio mjesto susreta i druženja Virana i svih prijatelja otoka Vira. Sve ih je uz svečani i glazbeni program dočekao nikad ljepše i svečanije uređeni trg, mnoštvo štandova s ponudom maštovitih blagdanskih suvenira i rukotvorina, promidžbeni, monografski i informativni tiskani materijali o otoku Viru te bogata gastro ponuda. Uz bademe, fritule i druge slastice, frigane lignje, kobasice i kuhano vino Virani i gosti otoka Vira družili su se uz pjesmu i veselje do kasnijih večernjih sati.


Jelka u Viru

Božićni sajam tradicionalna je zabavna, kulturna i blagdanska manifestacija koju organizira i provodi općinsko poduzeće “Vir turizam” uz pokroviteljstvo Općine Vir, i to u sklopu cjelogodišnje manifestacije “Vir 365”. Tako će već danas oko 15:30 sati na Virsko more izaći najbolji virski i županijski ribolovci na 1. Virskom kupu u lignjolovu, a također će se svakodnevno od jutarnjih do večernjih sati nastaviti aktivnosti poduzeća “Vir turizam” na Božićnom sajmu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...