Ovog petka kreće prvi “Advent u Zadru”

Advent u Zadru uskoro će, zahvaljujući suradnji Grada, trgovaca i ugostitelja, zasjati u svom punom sjaju. U ponedjeljak su na Trg Petra Zoranića već postavljene montažne “kućice”, a kako vidimo, i božićne lampice već su tu.

Čeka se petak pa gastronomsko – glazbeno – zabavna manifestacija može započeti. Naime, tog će dana u 17 sati uslijediti svečano otvorenje programom “Svi zajedno za radost Božića” uz Ultra Sonik, dok će u 20 sati zadarski advent svojim glasom uveličati Elena Stella & Song busteri.

Radno vrijeme štandova bit će do 22 sata radnim danom, a vikendom do ponoći, zaključno s blagdanom Sveta tri kralja. Posjetiteljima će ugostitelji ponuditi božićne proizvode, domaća jela i kuhano vino, a kako bi Trg Petra Zoranića u potpunosti zaživio u blagdanskom duhu, na pozornici uz gradske zidine svakog će se dana održavati prigodni zabavni programi.

Vrijedi spomenuti kako je gradska uprava sufinancirala zabavno – glazbene programe te je besplatno osigurala prostor za postavljanje kućica. Korisnici su tako samo trebali uplatiti najam kućice u iznosu od 6 tisuća kuna.

Adventske kućice

Uz “Advent u Zadru”, koji je zamišljen u sklopu “Đira po gradu”, Zadrane očekuju i “Naši mali gušti” koji se po jubilarni, deseti puta održavaju od 9. do 13. prosinca. U adventskom programu ova će tradicionalna manifestacija sudjelovati s oko 80 izlagača iz Zadra, ali i drugih hrvatskih i stranih gradova. Od osam ujutro do 20 navečer, ovi će izlagači Zadranima nuditi suvenire, hranu i tradicionalna pića.

Po svemu sudeći, ovogodišnji blagdani u Zadru bit će za pamćenje!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...