Cestitka_Uskrs

Zadarski štand dobrote: Školarci prodavali lokalne proizvode za djecu bez obroka u školi

Sunčana subota, puno dobre volje, vrijedne ruke zemuničkih školaraca i donirani proizvodi članova udruge “Volim domaće”s OPG-ova Seljačke tržnice koji su bili postavljeni na Štandu dobrote ,ispred Supernova centra urodili su da se u zadarskoj akciji “Da niti jedno dijete u RH ne bude gladno” sakupi 1350 kuna za djecu Osnovne škole Josipa Pančića u Bribiru čiji roditelji nisu u financijskoj mogućnosti osigurati im obrok.

Akciju organizira Portal dobrote, a zadarsku akciju organizacijski su organizacijski pomogli AGRRA, Osnova škola Zemunik i Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari.

Tržnica u Kutini je započela s prikupljanjem donacija za djecu u Osnovne škole Zemunik, a Zadar danas uzvratio punim srcem.

Jako nam je drago da smo organizacijski mogli sudjelovati o ovoj akciji. Posebno pohvaljujem vrijedne volontere Nikolu, Niku, Ivana, Lorenu , Luciju i Mirnu koji su nesebično cijelo jutro ovdje vrlo aktivno prodavali donirane proizvode i izmamili puno osmijeha na licima naših kupaca. Zahvaljujem svim suorganizatorima jer smo u zajedničkoj sinergiji danas prikupili 1350 kuna za djecu Osnove škole Josipa Pančića u Bribiru. Posebno nam je drago što su donatori naši vrijedni OPG-ovci čiji su proizvodi nestali do 12 sati. Štand dobrote iz Zadra puna srca prosljeđujemo idućem gradu domaćinu, izjavila je Marta Pintur, dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.

U travnju 2015. Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za Projekt besplatne prehrane te su se na taj način podmirili obroci za 17500 djece. U Projekt je ušlo oko 600 škola, a Portal dobrote partneri je 51 školi. Sve škole koje su se prijavile u Projekt u njega su i ušle, međutim one škole koje u trenutku prijave nisu imale kuhinju pa se nijedno dijete nije hranilo ili su financirani iz nekih drugih izvora nisu se prijavile.

Ako niste danas posjetili zadarski Štand dobrote možete pomoći i ovako:

1. Uplatom na žiro-račun otvoren kod Erste banke IBAN: HR5924020061500035096, primatelj: Humanitarna udruga Portal dobrote, Trakošćanska 21, 10000 Zagreb, opis plaćanja: „za akciju Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“.

2. Za informacije, upite i prijedloge obratiti se na kontakt Portal Dobrote ili FB stranicu Kruh Za Poslije.

3. Obavijestiti nas o vašoj školi u kojoj djeca nemaju plaćen obrok.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...