Kamioni u blizini OŠ Petra Preradovića ugrožavaju djecu!

Ovo je vjerojatno već dosadna i 500 puta prožvakana tema, ali stvari se ne miču s mrtve točke, pa smo mi roditelji osnovnoškolaca odlučili biti uporni u nadi da će se stvari jednom promijeniti, napisala nam je naša čitateljica. Za one kojima nije jasno o čemu se ovdje točno radi, dovoljno je pogledati fotografije koje nam je dostavila, a koje zorno prikazuju bezobrazluk i nemar pojedinih vozača u ulici Ruđera Boškovića, u blizini Osnovne škole Petra Preradovića.

Kamioni kod osnovne škole

– Fotografije su nastale jutros oko 7:50 sati, znači u vrijeme kad su djeca već u spomenutoj ulici, jer u 8 sati počinje nastava! Uz sužavanje nogostupa u korist štekata (za što je zaslužna vrla gradska uprava), svako, ali svako jutro, ulica je “nakićena” kamionima i velikim kombijima za dostavu u okolne kafiće i studentski restoran što ovu, već nesigurnu ulicu za pješake, čini još nesigurnijom (evo, jutros ih je u 20 metara ulice bilo čak tri do pet većih kamiona i dva velika kombija!), požalila nam se zabrinuta čitateljica te još jednom objasnila ono što i slijepac vidi, a što nekako uvijek iznova uspije promaknuti svim nadležnima:

– Pješak, da bi prešao ulicu, mora zagaziti na kolnik dobrih pola metra kako bi uopće mogao pogledom obuhvatiti cestu i vidjeti dolaze li automobili, a da bi stvar bila još i gora, mnogi od ovih kamiona kreću se i u rikverc jer se ne mogu “iz prve” parkirati kako su željeli. Gdje je prometna policija??!! Gdje je prometna policija??!! Čeka da netko nastrada?, pita se čitateljica, a i mi zajedno s njom.

Nadamo se da će se odgovorni probuditi prije nego se neko veće zlo dogodi. Jer, onda će već biti kasno…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...