Gradonačelnik se susreo s Društvom oboljelih od multiple skleroze

U pratnji pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb Marija Pešuta, Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra, susreo se danas s članovima Društva oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije te s predstavnicima Saveza društava multiple skleroze Hrvatska.

Susret je nazvan “Kava s gradonačelnikom”, a osim kave pričalo se i o rezultatima koje je donio projekt “SOS za MS – Podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva”.

Spomenuti projekt pokrenut je krajem 2014. godine, a dovršen će biti krajem ovoga mjeseca s ostvarenim ciljem poboljšanja kvalitete rada udruga u sklopu Saveza društava multiple skleroze Hrvatska. To pokazuju rezultati prikupljeni nakon 12 mjeseci provedbe unutar kojih se potpisalo 43 volonterskih ugovora, a zaposlilo sedam osoba. U aktivnostima povezanima s projektom sudjelovalo je više od 500 ljudi, sklopljena su partnerstva s drugim organizacijama civilnog društva i državnim institucijama što znači da je ovaj projekt vrijedan 522.423,82 kuna (koji je financirala EU) bio itekako uspješan.

Kalmeta je na susretu istaknuo kako će Grad Zadar i dalje financijski pomagati rad zadarskog Društva oboljelih od multiple skleroze te da će se, gdje bude moguće, izravno uključiti u provođenje projekata koji će pomoći oboljelima.

Do sada je iz gradskog proračuna godišnje isplaćivano 40 tisuća kuna Društvu oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije preko kojega je posao dobilo 20 osoba, a zaposlili bi i više, kažu, kad bi im Zakon o udrugama to dozvoljavao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...