Počeli zadnji dani Paškog zimskog karnevala!

Velikom maškaranom povorkom započeli su zadnji dani Paškog zimskog karnevala koji će trajati do srijede. Gradonačelnik Željko Maržić po tradiciji je pred punom paškom Pijacom predao ključeve grada razigranim maškarama i u narodnoj nošnji poveo prvo paško kolo.

Na trgu je priređen zabavni program uz mnoštvo veselja, šale u kojem su sudjelovale prekrasne grupe koje su se zaista potrudile oko maštovitih kostima – bilo je tu, uz narodnu nošnje, crnih leptira, velike grupe Mad Max koji su došli sa maskiranim automobilima uz bakljadu, ledenih kraljica, ovčica, klaunova, mušketira, gusara, pikovih dama, a posebno simpatične i atraktivne su bile dječje grupe – lončići i kuhari u koje su se obukla djeca iz Dječjg vrtića Paški mališani i OŠ Jurja Dalmatinca uz mnoštvo pojedinačnih maškara. Pravu pašku karnevalsku atmosferu stvorili su članovi Gradske glazbe Pag sa paškim kolom, a ljepotu paške kulturne baštine pokazali su članovi KUD-a Družina s paškim tancem. Kuhala se i fritaja sa spizom prikupljenim u ričavcima i dijelila na Pijaci. Na kraju su podjeljene nagrade za najbolje maske koje su osigurali Turistička zajednica Grada Paga i mnogobrojni paški ugodtitelji i obrtnici.

Zadnji dani nastavljaju se Dječjim danom i Danom od tradicionalnih mašakara, a završavaju u srijedu spaljivanjem Marka, krivca za sve nevolje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...