Poznate javne osobe nisu ostale ravnodušne na pobjedu Zadra; Pročitajte njihove komentare!

Zadar je najbolja, a trenutno i najpoznatija europska destinacija u svijetu pa je bilo sasvim prirodno kontaktirati najpoznatije Zadrane i druge javne osobe kako bismo doznali njihove osjećaje prema pobjedi Zadra na prestižnom izboru European Best Destinations. Malo je reći kako nitko nije ostao ravnodušan na pobjedu našega grada, a evo što zapravo kažu najslavniji, najpoznatiji i najpopularniji o ovome veličanstvenom trenutku u povijesti našega grada. Donosimo izjave onih koji nisu bili prezauzeti proslavom pobjede Zadra.

Biti izabran za naj-destinaciju u Europi, u izboru samih čitatelja, dakle turista i putnika, ogroman je uspjeh i to prije svega naših turističkih djelatnika i svih onih koji svojim radom predstavljaju zadarski turistički proizvod. Zadar već niz godina stvara svoj image prepoznatljive turističke destinacije, a kad znamo kolika je samo konkurencija među hrvatskim turističkim gradovima, ovaj je odabir zaista velika stvar za Zadar, ali i čitavu Hrvatsku.

Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u glasovanju, vama u medijima, sportašima, kulturnjacima, svima koji su se trudili da Zadar postane top-destinacija u 2016. godini. Posebno zahvaljujem mladoj ekipi koja je odradila vrhunski posao u kampanji #birajzadar.

Ovaj izbor Zadra na “Europeanbestdestinatins.com” našem će gradu donijeti konkretnu prednost. Dobili smo jedinstvenu promidžbu koju smo mogli samo sanjati u smislu turizma i to će se sigurno osjetiti na dolasku i boravku turista u Zadru i cijeloj županiji. Ali, isto tako, porast će i očekivanja posjetitelja. Zato sad imamo obvezu opravdati i samu nominaciju i konačan rezultatski uspjeh. Činjenica je kako su turisti iz čitavog svijeta Zadru iskazali priznanje i povjerenje, sad je na nama da im uzvratimo, kazao je gradonačelnik najbolje europske destinacije, Božidar Kalmeta.

– To je sjajna vijest, ponosan sam što je moj grad osvojio titulu najbolje europske destinacije. Iza ovog uspjeha stoje godine truda i rada na razvoju turizma i uvođenju novih sadržaja. Čestitam gradu, turističkim djelatnicima, ali i svim Zadranima. Ovo je odličan poticaj za daljnji razvoj, jer se još puno može učiniti. Ovo će ministarstvo u svom resoru također raditi na tome, u vidu očuvanja okoliša i prirodne baštine Zadra, rekao nam je Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i prirode.

– Zadar je najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi njemu nije ravan! To smo prije mi znali, a sad znaju svi!, rekla je poznata zadarska glumica Doris Pinčić Rogoznica, koja je svoju radost zbog pobjede Zadra na prestižnom natjecanju podijelila i sa svojim Facebook prijateljima.

– Sve su to krune, što god da se dogodi lijepo je priznanje, odgovorio nam je direktor TZ Grada Zadra, Zvonko Šupe, na upit je li ova titula kruna njegovog dugogodišnjeg predanog rada.

-Nadali smo se prvom mjestu, svatko se nada, ali nismo očekivali. Ovo je svakako odlična stvar ne samo za naš grad, već i za čitavu zemlju, rekao nam je Šupe.

Pobjedom Zadra je oduševljen i Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda HTZ-a:

– Prije svega, Zadru upućujem iskrene čestitke na vrijednom priznanju i siguran sam kako će ovogodišnji rezultati pokazati kako je pobjeda zaslužena. Također, ovo je još jedno u nizu priznanja koje uvelike doprinose boljem imidžu Hrvatske u cjelini. Uvjeren sam kako je pred hrvatskim destinacijama još jedna dobra sezona. Puno toga je već odrađeno, neke promotivne aktivnosti su u tijeku, a povratne informacije s terena su vrlo ohrabrujuće, izjavio je direktor Ivičić.

 – I sam sam pričao o tome na radiju. Ponosan sam i sretan, Zadar je to zaslužio. Ljudi su “lajkali”, dijelili objave, glasovali, lijepo je što smo se svi tako udružili. Bravo za Zadar!, ponosan je pjevač Filip Dizdar.

Presretna sam!, kratko je rekla Ingrid Antičević-Marinović, SDP-ova zastupnica u Hrvatskom Saboru, prekinuvši važan sastanak radi našega Zadra.

Pobjeda Zadra i proglašenje najboljom europskom destinacijom je doista veliko priznanje našem ukupnom turizmu. Time se Zadar kao turistička destinacija još jače pozicionirao na turističkim kartama svijeta i iskazao svoju posebnost i identitet. To će sigurno biti jaka promidžba Zadra i šire regije a zasigurno će utjecati i na odluku mnogih turista kod odabira destinacije putovanja ili odmora pa će se naš turizam i dalje razvijati na najbolji mogući način. Čestitke svima koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu a takvih je puno. Zato aktivno i optimistično idemo u novu turističku sezonu, opširniji je u svojoj izjavi bio župan Stipe Zrilić.

Veličanstvena pobjeda Zadra i veliko priznanje gradu i županiji koje je pokazalo da idemo pravim putem te da smo postali, uz Dubrovnik, pravi simbol turizma u Hrvatskoj, kazao nam je najpoznatiji zadarski pravaš Rudolf Dvorski.

Podsjećamo, čestitke su među prvima uputili i ministar turizma Anton Kliman te Maximilien Lejeune, direktor portala European Best Destinations.

U ime Ministarstva turizma i svoje osobno ime čestitam Zadru i Zadranima na velikom postignuću što su postali najbolja europska destinacija u 2016.godini. Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima u Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, a i šire. Nadamo se da će to biti motivacija za daljnje unaprjeđenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske. Vi ste dokaz da se trud isplati!, kazao je ministar Kliman.

Učinili ste nevjerojatan posao! Zaista smo sretni i ponosni što je baš Zadar najbolje europska destinacija za 2016. godinu. Ne možete ni zamisliti koliko nam je drago da ste na vrhu Europe!, kazao je Lejeune uz čestitke cijelom timu Turističke zajednice Grada Zadra i ljudima koji su za Zadar glasali dok je još bio samo jedan od nominiranih.

Ipak, nisu svi bili iznimno sretni radi našega Zadra, možda u uvjerenju da je njihovo selo bolje od najbolje europske destinacije.

Ništa, ništa, nemam komentara, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji baš danas stiže u naš grad družiti se s članovima svoje stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...