U tijeku završni radovi prve faze teški 10 milijuna kuna

Biogradska rivijera diči se lijepim vijestima; u tijeku su završni radovi na izgradnji 1.faze kanalizacijske mreže podsustava Sv.Petar uz Jadransku magistralu od Turnja. Ukupna vrijednost radova je 10 milijuna kuna, dok vrijednost cjelokupnog kanalizacijskog sustava rivijere iznosi oko 100 milijuna kuna i obuhvaća Drage, Pakoštane, Biograd na Moru, Sv.Filip i Jakov, Turanj i Sv.Petar, kazao nam je Marin Colić, direktor biogradskog Komunalca.

Riječ je, dodaje, o 4 270 metara magistralnog cjevovoda, odnosno o 1 750 metara kolektora odvodnje fekalnih otpadnih voda uz paralelnu izgradnju kućnih priključaka i drugih spojeva te o 1 520 metara tlačnih cjevovoda kao i izgradnji crpnih stanica “Sv.Petar 1” i “Kulina uvala” s kompletnim strojarskim i elektro radovima.

U nastavku radova polagat će se kanalizacijske cijevi uz obalu Sv.Petra, vrijednost kojih je 6 milijuna kuna. Hrvatske vode osigurale su 5,4 milijuna, dok je Općina Sv.Filip i Jakov priskrbila ostatak. Prvi je to korak ka izgradnji rive u Sv.Petru, ukupne širine 8 metara, zajedno sa šetnicom, biciklističkom stazom i kolnikom.

Zahvaljujući izvlaštenju nekretnina kod Piškora i Hotela Biograd, u vrijednosti od 3 milijuna kuna, koje su važne za spajanje kanalizacije Biograd – Sv.Filip i Jakov, a s kojima se ovdašnji sustav spojio na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Kumenat.

U tijeku je i izrada studijsko – projektne dokumentacije za Projekt razvoja sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracija na području bivše Općine Biograd, vodoopskrbnom distribucijskom području Komunalca. – Projekt je vrijedan preko 45 milijuna eura. Rok za dovršetak radova na kopnu je konac 2020.godine, a za aglomeraciju Općina Pašman i Tkon konac 2023., kazao je Colić.

U tijeku su i radovi na kanalizacijskoj mreži u Dragama i servisnoj zoni Pakoštane, vrijedni 19,5 milijuna kuna, dok su započeli i radovi na sekundarnoj kanalizacijskoj mreži istočnog dijela Biograda na Moru, vrijedni 15,5 milijuna kuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...