Održan koncert profesorica glazbe u biogradskoj osnovnoj školi

U holu biogradske osnovne škole održan je koncert profesorica glazbe, djelatnica osnovne škole, a posjetitelji su bili mahom učenici škole, njihovi roditelji ali i ostali žitelji grada Biograda.

Naime, profesorica flaute Ivana Pavlović i profesorica klavira Đurđica Lukačević u dogovoru s ravnateljem osnovne škole i voditeljem Glazbene škole profesoriom Jordankom Miloš, odlučile su prirediti ovaj koncert klasične glazbe i na taj način pokazale da glazba doista može biti “zvonka radost”.

Ovaj koncert bio je dobra ideja, a njegovo održavanje samo je uvod u niz drugih koncerata i glazbenih događanja koja slijede, kazao nam je ravnatelj škole prof Miloš.

Naime, ove godine obilježavamo 20. obljetnicu postojanja Glazbene škole te je ovo bio najbolji način za njezin početak. Kroz proteklo razdoblje naša je glazbena škola obrazovala brojne generacije, te iznjedrila vrsne mlade glazbenike koji su danas iznimno uspješni. O tome svjedoče i brojne nagrade i priznanja koje su naši učenici i njihovi profesori mentori osvajali na različitim natjecanjima u Hrvatskoj i izvan nje. Stoga ćemo nastojati tijekom godine održati još niz koncerata naših učenika polaznike glazbene škole ali i profesora koji su radeći s njima dali značajan doprinos sveukupnim rezultatima i dobrom imageu škole koji ona danas uživa. Na veliku završnu svečanost planiramo pozvati predstavnike drugih glazbenih škola, Grada Biograda, Zadarske županije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i druge uvažene goste, kazao je prof. Miloš.

Ovaj koncert koji je svakako bio pravi povod, bio je i iznimno dobro posjećen što je najbolji dokaz da glazba i njezini interpreti u gradu Biogradu imaju bez sumnje svoje zasluženo mjesto. Profesorice Ivana Pavlović magistrtica flaute i Đurđica Lukačević magistrica klavira dokazale su da su ne samo vrhunske glazbenice već i vrhunski pedagozi, jer su gotovo svi njihovi učenici jedva dočekali jedno takvo glazbeno događanje u gradu, a poseban “gušt” je što se događalo u holu naše škole, kazali su nam neki od njih. U sklopu programa izvedena su između ostalih i djela L. Vincia, E. Kohlera, O. Taktakishvilia, E. Bozza, te F. Poulenca…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...