Bilo mu je previše posla; Kardiolog Šušak poslao pacijente kući, jer su “ionako svi zdravi”!

Jutrašnje vrlo neugodno iskustvo iz zadarske bolnice dojavila nam je gospođa čija je majka nakon gotovo puna četiri mjeseca došla na red za pregled na Odjelu za kardiologiju.

Kada su joj u veljači na Hitnom prijemu ustanovili problem sa srcem uputili su je na specijalistički pregled. Od tada do danas datum joj je na Odjelu pomaknut već tri puta.

Majku sam išla upisati odmah. Iako je na red trebala doći za mjesec dana, kada je sestra vidjela da se radi o “starijoj osobi” (tako je i napomenula) pregled je prolongirala za par mjeseci. Neposredno prije telefonski sam nazvala kako bih potvrdila datum, ali opet su ga odgodili za tjedan dana. U međuvremenu primile smo poziv iz bolnice kako se odgađa za još tjedan dana, priča nam.

Nakon cijele trakavice koju je morala proći samo kako bi bolesnoj pacijentici specijalist napokon postavio dijagnozu, na današnji je datum pregled konačno i službeno ugovoren. No, bolnicu su, kao i dvadesetak drugih bolesnika, pohodile uzaludno jer liječnik ih je ni manje ni više nego – potjerao kući!

Sjedili smo u čekaonici kada smo čuli kako se liječnik Zorislav Šušak dere na medicinsku sestru da “zašto je toliko ljudi naručila istoga dana?”. Odgovorila mu je kako su to pacijenti koji čekaju pregled mjesecima, na što joj je uzvratio da “što njega za to briga”. Potom je izašao među nas i rekao “pogledao sam uputnice, što tu sjedite, svi ste zdravi i idite kući!”. Ostali smo u šoku. Morali smo ući kod sestre i dogovoriti novi datum za dva tjedna, ispričala nam svjedokinja događaja koja je željela ostati anonimna. 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...