Bojite se aviona? Uskoro od Zadra do Berlina autobusom za desetak eura

Nakon niskobudžetnih zrakoplovnih kompanija i Ubera koji je donio dodatnu konkurenciju u taksi svijet, u Hrvatsku krajem ovog mjeseca dolazi još jedan niskotarifni prijevoznik, ovaj put – autobusni.

Njemačka tvrtka FlixBus, kod koje se karte za međunarodne vožnje mogu kupiti već za 5 ili 9 eura, uskoro će početi voziti i po Hrvatskoj, čije će gradove povezati s mnogim inozemnim destinacijama.

Naravno, broj mjesta s tim cijenama je vrlo ograničen, ali ni ostala mjesta nemaju astronomske cijene, a kao i uvijek kod niskotarifnih prijevoznika, što se ranije kupi karta – to je cijena povoljnija.

FlixBus zapravo već vozi po Hrvatskoj, ali riječ je o talijanskim i austrijskim divizijama tvrtke, dok se hrvatska priprema za početak rada. FlixBus inače ima čak 100 tisuća linija dnevno koje voze u više od 800 gradova u 18 europskih zemalja, a uskoro će prevesti 20-milijuntog putnika.

Uz nisku cijenu, razina usluge je na zavidnom nivou. Tako u svim busevima nude besplatan i relativno brz Wi-Fi, tri komada prtljage uračunata su u cijenu, a na raspolaganju su utičnice za struju i grickalice, i to po cijenama koje nisu više od prosječnog hrvatskog kafića.

Za one mlađe ili pak tehnološki osvještenije, FlixBusova aplikacija čak će vam prema vašim preferencijama i ruti na kojoj putujete predložiti i glazbenu playlistu na Spotifyju.

Iz Zagreba je FlixBusom već moguće direktno putovati u Berlin, Dresden, Beč, Torino, Graz, Milano, Ljubljanu, Trst, a s presjedanjima praktički po cijeloj Europi.

Postoje linije za Karlovac, Opatiju, Rijeku i Crikvenicu, a uskoro će biti povezani i Split, Šibenik, Zadar, Dubrovnik i drugi gradovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...