“International Fishing Expo” u Biogradu na Moru

Da bi naše ribarstvo kao specifičan segment gospodarstva opstalo i napredovalo, neophodno je postajanje sajamskih manifestacija na istu temu. Lokalna akcijska grupa u ribarstvu LOSTURA (FLAG) organizira međunarodni sajam ribarske opreme, strojeva te promocije ribe i plodova mora pod nazivom INTERNATIONAL FISHING EXPO koji će se održati u Biogradu na Moru od 27. do 29. svibnja 2016.

Sajam je osmišljen s ciljem promicanja ribarstva, povećanja potrošnje proizvoda ribarstva te osvješćivanja potrošača o visokoj nutritivnoj vrijednosti samih proizvoda ribarstva.

Potporu sajmu pružili su i Ured predsjednice Republike HR Kolinde Grabar-Kitarović, Europski fond za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020., Operativni program za pomorstvo i ribarstvo, Hrvatska Gospodarska Komora, Hrvatska Obrtnička Komora, Ministarstvo poljoprivrede – Uprava ribarstva, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska mreža za ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede – Uprava ribarstva, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, Turistička zajednica grada Biograda, Ilirja Resort, Ilirija d.d., brojni mediji i dr.

Činjenica je da ribarstvo značajno sudjeluje u izvozu prehrabrenih proizvoda i treća je značajna grana održanja života na našim otocima s toga su ovakve manifestacije prijeko potrebne kako bi pomogle opstanku i daljnjem razvoju hrvatskog ribarstva.

Upravo iz tog razloga, na otvaranju sajma sudjelovati će gosp. Mladen PAvić, izaslanik predsjednice Repulbike Hrvatske te brojna emintenta imena nadležna za područje ribarstva, pomorstva I poljoprivrede kao što su:

Davor Romić, Ministar poljoprivrede;

Ante Mišura, pomoćnik Ministra poljoprivrede;

Irena Jahutka, načelnica Sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu;

Martina Jantol, pomoćnica Ministra turizma;

Goran Šarić, izaslanik Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture;

Mato Oberan, predsjednih Ceha za ribarstvo i akvakulturu;

Danijel Segarić, pročelnih Upravnog odjela za poljoprivredu, Zadarska županija;

Joško Pedišić, predsjednik FLAG-a Lostura

i mnogi drugi.

Sam sajam prilika je za promociju, razmjenu iskustava i sklapanje poslova, ribarima i drugim posjetiteljima namijenjen je i niz tematskih predavanja, diskusija i susreta sa stručnjacima i predstavnicima nadležnih institucija kao što je predstavljanje aktualnih natječaja OP za pomorstvo i 2014.-2020.

Kako bi sajam dobio na atraktivnosti, osim postava ribarske opreme, strojeve i alata, izložbe ribarskih brodova, prerade ribe i plodova mora te stručnih skupova za djelatnike iz sektora, u sklopu manifestacije događati će se više različitih aktivnosti usmjerenih na posjetitelje i razne radionice. Svi posjetitelji imat će priliku uživati u vrhunskim jelima od ribe i plodova mora koje će za posjetitelje sajma pripremati jedni od najpoznatijih MasterChefova Hrvatske.

U sklopu ovog trenutno najvećeg događaja na području RH ovakve vrste biti će održan i koncert klape “Cambi” 27. svibnja 2016. s početkom u 21:00 sat te koncert benda Marijan Ban i Diktatori 28. svibnja 2016. s početkom u 21:00h.

Ribarstvo, kao jedna od najvažnijih grana primarne poljoprivredne proizvodnje mnogih gradova smještenih uz obalu, stvar je ne samo tradicije već i egzistencije, te očekujemo da će ova manifestacija prerasti u tradicionalni susret s velikim marketinškim potencijalom za brojne gospodarske subjekte iz djelatnosti ribarstva RH,ali i susjednih država.

International fishing expo plakat

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...