Izložba Damira Hoyke – počast hrvatskim vatrogascima

U ponedjeljak 30. svibnja u Gradskoj knjižnici Zadar u Zadru bit će otvorena izložba fotografija autora Damira Hoyke pod nazivom “Crna šuma”.

U srpnju 2015. godine katastrofalni šumski požari poharali su otok Korčulu i poluotok Pelješac. Zapanjen apokaliptičnim prizorima nakon požara, fotograf Damir Hoyka odlučio je ovu tragediju pretvoriti u snažno vizualno upozorenje i tako doprinijeti nastojanju da se takvi događaji spriječe. Hoyka je svoju zamisao podijelio s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom u kojoj je našao idealnog partnera za projekt.

Cilj izložbe je putem fotografija apokaliptičnih prizora nakon požara upozoriti javnost na posljedice neodgovornog ponašanja pojedinaca. Izložba ima putujući karakter i do sada je bila postavljena u Varaždinu, Vukovaru, Osijeku, Belišću, Sisku i Zagrebu.

“Crna šuma” je izložba od općeg interesa, a njezin cilj je upozoriti građane na požarne opasnosti. Autor ovom izložbom odaje počast hrvatskim vatrogascima koji su svojim zalaganjem i požrtvovnošću spriječili još veću katastrofu.

Izložba će biti otvorena u Zadru do 13. lipnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...