Martinac: “SDP ima amneziju, podržali su svaku našu odluku, a sada nas zbog istih prozivaju”

Ozbiljne prozivke o nemaru i aljkavosti lokalne vlasti u Sukošanu koja prema navodima iz ovdašnjeg SDP-a olako odustaje od krucijalnih projekata važnih za razvoj društvene zajednice, komentirao nam je načelnik Ante Martinac. U šoku, ne zbog netočnosti navoda već, kako tvrdi, činjenice da su SDP-ovi vijećnici te sam predsjednik OO SDP Sukošan Marin Keran amenovali gotovo svaku odluku zbog koje ga danas prozivaju, i to na službenim sjednicama vijeća.

Da li je istina da ste odustali od proširenja dječjeg vrtića, jednog od glavnih projekata u prijedlogu proračuna za 2016.?

Istina, privremeno smo odustali od ideje, ali uistinu me čudi da SDP to spominje kada se o svemu raspravljalo na sjednici Općinskog vijeća na kojoj je odluka koju spominju gotovo jednoglasno prihvaćena, dakle i od strane njih samih. Naime, na insistiranje upravnog vijeća i velikog broja roditelja djece odlučili smo ne proširiti postojeći vrtić, već potražiti novu lokaciju u blizini škole i ovdje sagraditi vrtić.

Zašto ste, kako tvrdi SDP, otkazali sjednicu na kojoj se trebala izraditi studija o razvoju turizma u vašoj općini?

I o tomu svemu raspravljalo se na tematskoj sjednici Općinskog vijeća gdje je zaključeno da će se Turistička zajednica Općine Sukošan pobrinuti za izradu Strategije razvoja turizma, nakon čega ćemo svi zajedno, dakle i Općinsko vijeće i Turistička zajednica, održati sjednicu i raspraviti o detaljima.

Da li je istina da Sukošan ni s jednim projektom do sada nije aplicirao prema sredstvima EU?

Nismo, ali ne zato što nismo željeli, već stoga što nisu ni bili objavljeni nikakvi natječaji. Da ne sjedimo skrštenih ruku dokaz je već spremna dokumentacija o gradnji vrtića u Gorici s kojom ćemo aplicirati prema EU fondovima čim se za to stvore uvjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...