More u Dalmaciji doseglo 22 Celzijeva stupnja, evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Posljednja dva dana vrijeme se u Dalmaciji konačno stabiliziralo, stoga je posvuda prevladavalo sunčano, toplo ili vrlo toplo. Stabilizaciju vremena možemo zahvatili utjecaju anticiklone, odnosno polja malo povišenog tlaka zraka nad našim područjem Europe, a ono će se održati do drugog nedjelje, kada će produbljivanje nove ciklone zapadnije od nas uvjetovati pad tlaka zraka.

Stabilno i toplo vrijeme pogodovalo je značajnijem grijanju mora posljednja dva dana. Tijekom četvrtka prvi put ove godine more je u Dubrovniku doseglo topla 22 Celzijeva stupnja, 20 je izmjereno na Lastovu, u Puli, Malom Lošinju i Crikvenici. Dugačka je lista lokacija s temperaturom mora od 19°C, a među njima su Split, Šibenik, Hvar i Komiža. Na moru je zadnja dva dana u popodnevnim satima puhala umjerena do pojačana tramontana ili zapadnjak, no i danas i sutra čak i će taj popodnevni vjetar izostati, a moći ćemo uživati u sunčanom ili vedrom vremenu uz gotovo ranoljetne temperature zraka, piše Dalmacija News.

Petak donosi pretežno sunčano, ponegdje i vedro vrijeme. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 29°C.

Pretežno sunčano do vedro vrijeme nastavit će se tijekom subote. Noću većinom tiho, danju će puhati slab jugozapadnjak i jugo, a jugo će na moru navečer lagano ojačati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 30°C.

Nedjelja će biti djelomično sunčana, povremeno uz promjenjivu naoblaku. Sunčanije u prvom dijelu dana, a u popodne i navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana uz prolazno više oblaka može biti kiše ili slabih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje na moru prolazno može biti jako s vrlo jakih udarima. Jugo će navečer na sjevernom Jadranu značajno oslabiti. Jutro će biti toplo, najviše dnevne temperature većinom od 23 do 29°C.

Posljednja dva dana svibnja, kao i početak lipnja donijet će nam nastavak toplog i vrlo toplog vremena. Nestabilnije će biti na sjevernom Jadranu, gdje će povremeno biti lokalnih nestabilnosti, a znatno više sunca u Dalmaciji, zaključuje Dalmacija News.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...