Nagodbom riješen spor oko zemlje kupljene od fra Nimca

Spor između župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Baške Vode i tvrtke “Sunčani Bast” okončan je na Trgovačkom sudu u Splitu i to – nagodbom.

Naime, spomenuta tvrtka kupila je od tadašnjeg župnika fra Nimca tri parcele ukupne površine oko 40.000 metara četvornih po cijeni od 9.8 milijuna kuna, a župa je ovom nagodbom dobila 10 posto, odnosno 4.000 metara četvornih, piše 24sata.

– Mislim da bi obje strane trebale biti zadovoljne ovakvim ishodom, rekao je za 24sata odvjetnik Željko Ćapin, zastupnik župe, no ipak smatra da je gotovo nemoguće da se Crkva ovrhama nad fra Šimom Nimcem i ostalim postupcima u ovom slučaju uspije namiri. U najboljem slučaju, očekuje djelomično vraćanje novca.

Podsjetimo, fra Šime Nimac oštetio je Crkvu prodavši zemljište tvrdeći da ima punomoć. Kad se ispostavilo da to baš i nije tako, fra Nimac i njegova pomoćnica, bankarica Jasmina Bilonić uhićeni su i nepravomoćno osuđeni.

Ako presuda Županijskog suda u Splitu postane pravomoćna, fra Nimca čeka dvogodišnja zatvorska kazna, dok je Bilonić nepravomoćno osuđena na 21 mjesec zatvora, nakon što joj je na računu pronađeno 2.3 milijuna kuna, za koje je tvrdila da su njegovi, kao i kupljena jahta “Lucky me”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...