Ovo je glavna pogreška u seksu

Pogreške u seksu nisu rijetkost, neke su komične, neke tragične, no postoji jedna koja muči većinu parova koji u krevetu nemaju baš harmoničan odnos – nedostatak komunikacije.

Štoviše, stručnjaci tvrde da tu veliku grešku u životu napravimo barem jednom svi mi, premalo osluškujući želje partnera i ignorirajući reakcije njihovog tijela na naše poteze.

Zaključak su donijeli na temelju istraživanja u kojem se većina žena potužila da muškarci uglavnom koriste tehnike koje su vidjeli u porno filmovima, a koje su u “kućnim” uvjetima prilično nerealne.

Uz to, problematično je naučeno ponašanje uz bivšu partnericu, preciznije, mehaničko ponavljanje sheme koja je palila s njom, no s novom partnericom očito – ne.

Nedostatak komunikacije tijekom seksa najveći je problem u krevetu koji podjednako muči muškarce i žene. Stručnjaci tvrde da svi radimo jednu veliku grešku – premalo osluškujemo svoje partnere tj. ne obraćamo pažnju na njihove želje i ignoriramo njihove reakcije.

No, kad su pitali muškarce što njima smeta, oni su uglavnom naglašavali pasivnost žene, nedostatak inicijative i davanje poticaja za seks kad su raspoložene.

Kad pogledamo te primjedbe, jasno je da je upravo nedostatak komunikacije zajednički nazivnik svima njima, a terapeuti tvrde da je pravo vrijeme za takvu komunikaciju – tijekom seksa.

Ukratko – kad vam se nešto ne sviđa, vrlo jasno to recite, a jednako tako pohvalite sve što vam odgovara. Nakon par takvih seansi seksa, i jednom i drugom partneru bit će gotovo sve jasno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...