SDP oštar: “Vlast Sukošana odustala je od dječjeg vrtića, razvoja turizma, uređenja mjesta…”

Sukošanski SDP proziva ovdašnju HDZ-ovu vlast na čelu s Antom Martincem kako se nedovoljno angažira po pitanju poboljšanja uvjeta života u njihovoj zajednici, napominjući kako je neoprostiv potez Općinskog vijeća da se odustane od proširenja dječjeg vrtića u Sukošanu te krene u ulaganje u komunalnu infrastrukturu u Debeljaku, što su bila dva najvažnija projekta u prijedlogu proračuna za 2016. godinu.

Nezadovoljni su i činjenicom da je turistička sezona već počela, a da je tematska sjednica vijeća na kojoj se trebala povesti rasprava o izradi studije o razvoju turizma na ovom području, jednostavno otkazana.

Tvrde kako je Proračun neobjektivan; težak 50 milijuna kuna u četverogodišnjem razdoblju, ne može se pravdati. Poradi toga, umjesto da se maksimalno iskoriste sredstva EU fondova, Sukošan je jedna od zadnjih općina koja niti s jednim projektom nije aplicirala prema Europi.

Izgradnja kanalizacijskog sustava je stala, kao i uređenje šetnice od Marine do Tustice duge 6 kilometara. Lokacija za ribarnicu i tržnicu nije se iznašla, a početak realizacije uređenja Trga Gornjih vrata i samog ulaza u mjesto očito čeka neka bolja vremena.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...