Zadarski zborovi pjevaju u susret 10. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova!

U četvrtak 5. svibnja tri zadarska zbora pjevat će u susret 10. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova Zadar.

U crkvi sv. Donata s početkom u 20 sati, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić pod ravnanjem Jurice Šoše, Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica pod ravnanjem Ive Nižića te Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru pod ravnanjem Tomislava Košte, svojim će nastupima pripremiti zborsku atmosferu u Gradu te na najbolji način – pjevanjem, najaviti jubilarno, 10. zadarsko Natjecanje zborova.

Na programu će biti skladbe Rahmanjinova, Nižica, Starca, Njirića, Brucknera, Lauridsena i drugih.

Ulaz na koncert je slobodan kao i na sva događanja 10. Međunarodnog natjecanja zborova koje će se ove godine održati od 19. do 22. svibnja.

Manifestaciju će u četvrtak 19. svibnja u Katedrali sv. Stošije s početkom u 21 sat otvoriti ansambl Antiphonus koji će pod umjetničkom vodstvom Tomislava Fačinija izvesti djela baroknih i suvremenih hrvatskih i talijanskih skladatelja.

U petak 20. i subotu 21. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održat će se natjecateljski dio programa na kojem će se za Zlatni, Srebrni i Brončani križić opatice Čike te potom i za Veliku nagradu Grada Zadra, natjecati rekordni broj zborova! Naime, ove godine na Natjecanje su pristigle 23 prijavnice, a selekciju programskog povjerenstva prošlo je 20 zborova, dok je jedan zbor naknadno odustao.

Sveukupno 19 zborova iz Slovenije, Estonije, Poljske, Švedske, Latvije i Hrvatske nadmetat će se tako u kategorijama muških, ženskih i mješovitih zborova.

Osim što će se natjecati, svi zborovi će pjevati na gradskim trgovima te svojom nastupima na takozvanim promenadnim koncertima na Narodnom trgu i Forumu, oplemeniti gradske javne prostore glazbom.

Natjecanje se održava uz potporu Grada Zadra, a koncert svečanog otvorenja podržala je i Turistička zajednica Grada Zadra.

Više informacija o Natjecanju:

www.zadarchoirs.com

Koncert zadarskih zborova plakat jpg antiphonusface

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...