Županijski sud potvrdio: Obala i lučice uz pomoć Grada Zadra protuzakonito je oštetila građane!

Sudac Branislav Dimitrijević u ime Županijskog suda u Vukovaru donio je sredinom prošloga tjedna, 12. svibnja, presudu u sporu tvrtke “Obala i lučice” i jednog oštećenog građanina.

Iz spomenute presude proizlazi kako je pravno dokazano ono o čemu je Antena Zadar već u nekoliko navrata pisala – tvrtka “Obala i lučice d.o.o.” u Zadru, uz pomoć protupravne odluke Grada Zadra, nezakonito vrši naplatu parkinga građanima.

Općinski sud u Zadru još je 8. siječnja presudio kako se parking u Zadru ilegalno naplaćuje prema odluci Grada Zadra koja se u potpunosti krši s važećim zakonima Republike Hrvatske.

Županijski sud u Vukovaru, ovom presudom od 12. svibnja, odnosno odbijanjem žalbe tvrtke “Obala i lučice” na spomenutu prvostupanjsku presudu Općinskog suda, samo je dodatno potvrdio da se naplata parkinga u Zadru vrši protuzakonito.

Naime, odbijen je prigovor tvrtke “Obala i lučice d.o.o.” da Općinski sud u Zadru nije nadležan komentirati odluke Grada Zadra o organizaciji i načinu naplate parkiranja (odluke koje su, kako se pokazalo, bile protivne Zakonu i Ustavu Republike Hrvatske). Utvrđeno je kako pri donošenju presude Općinski sud nije prekoračio svoje ovlasti, niti prekršio zakon, te da je tvrtka “Obala i lučice”, zajedno s Gradom Zadrom, uistinu protupravno naplaćivala parking.

Prije svega presuda se obje razine suda odnosi na izdavanje “dnevnih karti” kao kazni za ostanak na parkirnom mjestu nakon isteka plaćene satnice parkiranja što je, kako je ustvrđeno, a o čemu smo više pisali ovdje, protivno čak i Ustavu Republike Hrvatske.

Još u mnogočemu tvrtka “Obala i lučice” posluje mimo zakonskih odredbi, čime smo se pozabavili u cijelom nizu tekstova (primjerice ovom, ili pak ovom), a da jasnoga pomaka prema većoj zakonitosti poslovanja još uvijek nije bilo.

Za sada svi čekaju vidjeti hoće li “Obala i lučice” prihvatiti odluku Županijskog suda u Vukovaru kao definitivnu, ili će ovaj slučaj odvesti sve do Vrhovnog suda Republike Hrvatske kao njihove zadnje nade za dokazivanjem kako ipak nisu prekršili cijeli niz zakona dok su na naše automobile stavljali kazne u nadi za dodatnom zaradom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...