Kalmeta i ekipa starih HDZ-ovaca iz 9. izborne neće podržati Plenkovića

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a obznanjeno je kako će se 17. srpnja provesti unutarstranački izbori po principu jedan član jedan glas.

Svi koji pretendiraju na mjesto prvog čovjeka HDZ-a moraju prikupiti 5.000 potpisa. Do danas još nitko nije službeno najavio kandidaturu. Jedino ime koje prema dosadašnjem raspletu događaja sigurno ide u utrku jest Andrej Plenković. Čovjek s kojim bi HDZ, dalo se čuti ovih dana, dobio karakter proeuropske desnice. No, jučer su se počele naslućivati prve netrpeljivosti prema ovom europarlamentarcu kao mogućem predsjedniku stranke.

Član Predsjedništva Darko Milinović novinarima je kazao kako poziva sve članove HDZ-a da ne dopuste da im itko nametne predsjednika i kako kao lidera stranke vidi nekoga tko je u zadnjih 20 godina lijegao i ustajao s HDZ-om, poput Božidara Kalmete, Ante Sanadera i Nediljka Dujića. Jasno je time dao do znanja Plenković nije njegov izbor. No, ne samo njegov, jer nedvosmisleno je izjavio kako se sa spomenutima; Kalmetom, Sanaderom i Dujićem dogovorio o podršci istom kandidatu. 9. izborna jedinica koja broji 50 tisuća članova, ustvrdio je, imat će jedinstven stav.

A sve se čini kako se u loncu starih HDZ-ovaca kuha kandidatura upravo Darka Milinovića. Na upit novinara odgovorio je kako će “duboko” promisliti o toj opciji u konzultaciji sa već spomenutom trojicom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...