Cestitka_Uskrs

Petrov: “Ako je cijena moja ostavka, ja ću je platiti”

Javnosti se iz Mekovića obratio Božo Petrov, potpredsjednik Vlade, čiju je ostavku, uz onu Karamarka, danas zatražio premijer Orešković.

“Sve što se pojavilo od trenutka presice premijera Oreškovića su klasični spinovi. Most i dalje inzistira na ostavci prvog potpredsjednika Vlade g. Karamarka radi njegove osobne kompromitacije.

Iskreno, ne znam razloge zašto sam definiran remetilačkim faktorom. Znam da sam pred svojom savješću, pred građanima i pred Bogom čist. Ako je uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti i da se stanje stabilizira moja ostavka, ja ću to prihvatiti. Mi se nismo radi pozicija borili, ne postoji ni jedna pozicija koja je ispred domovine. Ako je to cijena, ja ću je platiti. MOST će na kraju donijeti konačnu odluku, kod nas odlučuje većina i nadam se da će ovakav standard koji postavlja MOST biti standard u hrvatskoj politici jednoga dana i da ćemo znati razlikovati dobro od lošeg”, kazao je Božo Petrov, dodajući da će Most donijeti definitivnu odluku.

Dodatni uvjeti?

Mediji su prije obraćanja Petrova špekulirali kako se Petrov neće povući. Osim toga, pisao je Index, premijeru će postaviti dva uvjeta. ‘MOST će tražiti da Vladu osim Tomislava Karamarka napuste još dva ministra. Jedan je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, a drugi ministar kulture Zlatko Hasanbegović’, kazali su iz Mosta Indexu.

To, međutim, Petrov u Metkoviću nije kazao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...