Potvrdila i stranka: Tomislav Karamarko u srijedu podnosi ostavku!?

Tomislav Karamarko sutra će podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika u Vladi, doznaje N1 od izvora bliskih HDZ-u.

Također saznajemo da je to dio strategije HDZ-a kako bi se Tihomira Oreškovića lakše maknulo s pozicije premijera. Očekuje se da će Karamarko odstupit neposredno nakon sutrašnje objave odlukePovjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Očekuje se i da bi Karamarko mogao inicirati još jedan sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem sutra, kako bi razgovarali i pokušao ga uvjeriti da i on podnese ostavku, saznajemo.

HDZ očekuje i da čelnik MOST-a Božo Petrov ode, što je ustvari poruka MOST-u da zajedno pokušaju presložiti Vladu. Karamarko ne želi da ga se doživljava kao kamen spoticanja i nitko ga navodno nije silio, nego je odluku sam objavio jučer na Predsjedništvu stranke.

U HDZ-u tvrde da će on to učiniti neovisno o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje sutra odlučuje je li Karamarko bio u sukobu interesa zbog poslovne suradnje Karamarkove supruge s MOL-ovim lobistom Jozom Petrovićem.

Sastanak Domoljubne koalicije odvijao se u utorak u prostorijama HDZ-a. Danas je u Vladi bio i uži kabinet Vlade na kojemu su se sreli premijer i kandidat za mandatara.

Tomislav Karamarko rekao je da će HDZ imati 76 zastupnika, i da će sve trajati još oko 10-15 dana.

– Ne mogu vam reći s kim sve pregovaramo, jer to nije dobro zbog njih. Ljudi očekuju diskreciju, rekao je Karamarko u ponedjeljak i dodao da su pregovori pri završetku.

Očekuje da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijeti odluku da nije bio u sukobu interesa u aferi Konzultantica, “jer bi sve drugo bilo nakaradno.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...