Više od 500 natjecatelja iz 23 zemlje prijavilo se za “Naturel Velebit Ultra Trail”

Na 14. izdanju trekking utrke “Naturel Velebit Ultra Trail” koje će se održati od 24. do 26. lipnja u Starigradu-Paklenici očekuje se više od 500 natjecatelja iz 23 zemlje.

Velebit Ultra Trail je utrka koju bi svaki trail trkač morao upisati u svoju sportsku biografiju, a svaki ljubitelj prirode kao lokaciju koju se jednostavno mora posjetiti za života.

Utrka prolazi prohodnim i označenim stazama i jedinstvenim prirodnim lokacijama Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Velebit gdje je svaki nadolazeći kilometar novo iznenađenje.

Sve teškoće i umor ublažuju brojni vidici sa Velebita koji se pružaju na desetine Jadranskih otoka, a najveća nagrada za one koji stignu do cilja svakako je kupanje u toplom plavetnilu Jadranskog mora.

Organizator utrke je Outdoor.hr i Šimun Cimerman a održava se uz potporu Turističke zajednica zadarske županije, Turističke zajednice općine Starigrad, Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Velebit.

Domaćin je i ove godine Starigrad-Paklenica, iz čijeg će centra sa rive Bikarija svi natjecatelji krenuti u osvajanje velebitskih staza u subotu, 25.lipnja.

Utrka ove godine sadrži 5 težinskih kategorija: LIGHT 5,5km, ACTIVE 13km, CHALLENGER 22km, TRAIL 42km te najzahtjevnija ULTRA 82km. Posljednje dvije se boduju za renomirane ITRA i UTMB utrke.

Sve kategorije su trail koncept. Trase su označene postojećim planinarskim oznakama te dodatnim oznakama koje će postaviti organizatori.

Zbog velikog interesa organizatori su produžili rokove prijave za kategorije LIGHT, ACTIVE I CHALLENGER koje su moguće online na linku www.outdoor.hr/velebit-ultra-trail .
 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...