Najveću kapulu uzgojili su Vukići iz Sutomišćice!

Da je povrće uzgojeno u vrtovima Sutomišćice, Poljane, Lukorana ili Preka iznimne kvalitete i nadaleko poznato, nije više novost. Ali kad se na škrtoj bodulskoj zemlji uzgoji glavica kapule teška 1,65 kg, to je vijest vrijedna medijske pažnje.

S puno ljubavi i truda 69-godišnja Marija Vukić iz Sutomišćice već četiri godine obrađuje svoj vrt iza obiteljske kuće u Sutomišćici, kamo su se ona i 71-godišnji suprug Ivo vratili nakon 40 godina života u Sjedinjenim Američkim Državama. Kad smo je pitali u čemu je tajna, je li riječ o nekoj posebnoj vrsti, skromno je odgovorila da ona ništa drugo ne radi nego voli svoju zemlju, svoj vrt i sve što posadi u njemu.

Vrt je moj hobi, moja ljubav i sloboda! Tu sam uistinu sretna i otkad smo ponovno tu, svaki slobodan trenutak suprug i ja provodimo uz naše povrće i cvijeće. Tajna je možda i u sjemenu, odnosno lučici koja je uzgojena iz sjemena žuto-bijele kapule našeg prijatelja Marina Bukvića iz Briševa. Iskreno, ne znam, ali svaka glavica kapule ove je godine golema, a ova od 1,65 kg premašila je sva očekivanja, priča gospođa Marija, koja je, osim žute, slatke briševske kapule, u vrtu posadila bijelu i ljubičastu kapulu, koje su također dobro rodile.

Cijeli članak pročitajte na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...