Odvjetnik obitelji Božić: “Radilo se o nezakonitom postupku, Županijski sud u Zagrebu je odlučio da se djeca moraju vratiti obitelji”

– Županijski Sud u Zagrebu uvažio je žalbu roditelja djece Božić i ukinuo odluku Općinskog suda u Zadru. To znači da je odluka pravomoćna i da se djeca moraju vratiti u obitelj.

Čestitamo obitelji Božić i nadamo se da ubuduće neće biti tako grubih postupaka (privremenih mjera) prema siromašnijim obiteljima. Država je dužna pomoći siromašnim obiteljima, a ne im zbog toga oduzimati djecu.

Kakve su traume djeca i roditelji imali, da bi se na kraju pokazalo da se radilo o nezakonitom postupku to nećemo nikada doznati, objavio je danas Mate Knezović na svom Facebook profilu, odvjetnik obitelji Božić iz Maslenice. Naime, Tomislavi i Anti 12. srpnja oduzeto je dvoje djece od strane Centra za socijalnu skrb, 5-godišnji dječak i 4-godišnja djevojčica, uz pomoć djelatnika policije.

Centar za socijalnu skrb Zadar navodno je već duže vrijeme radio na tome da Božićima oduzme dvoje zdrave djece, dok su im najmlađe dijete, bolesno i staro 1,7 mjeseci, već oduzeli i smjestili u jednu od Caritasovih objekata u Zagrebu.

Kako nam je rekla 23-godišnja Tomislava, danas je pokušavala doći do svoje socijalne radnice, Tine Čirjak, no neuspješno. Potvrdila nam je kako djeca moraju biti vraćena obitelji, no kako to nije kraj agonije, budući da na Županijskom sudu u Zagrebu 24. kolovoza imaju zakazano novo ročište.

– Prvostupanjska odluka suda se ukinula. U kolovozu nas čeka novo ročište kod  sutkinje Vesne Žulj, a koja nas na prijašnjem ročištu nije htjela saslušati i uvažiti naše argumente. Sada će to morati učiniti – rekla nam je Tomislava, još uvijek šokirana načinom na koji su djeca odvedena iz obiteljskog doma.

– Došli su bez naloga i provalili vrata. Još smo u šoku – kaže Tomislava Božić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...