Piće u Zračnoj luci Zadar skuplje nego na Stradunu; Tri sokića – 70 kuna!

Šok nad šokovima doživio je naš čitatelj kada mu je sinoć u večernjim satima stigao račun u Caffe baru “Sunset” koji se nalazi u sklopu Zračne luke (te mu je ista vlasnik). Naime, tri sokića (od čega dva gazirana 0,25l te jedna Cedevita u čaši od 0,2l) morao je platiti čak 70 kuna!

Račun Zračna luka Sunset

U potrazi za više informacija, kako bismo otkrili zašto su cijene u “Sunsetu” toliko visoke te zašto se pljačkaju svi posjetitelji Zračne luke Zadar, nazvali smo Sandru Viduku iz Službe ugostiteljstva i avio prodaje.

Ha, to su naše cijene i to je tako, odgovorila je Viduka na naš upit napomenuvši kako je naš čitatelj imao cjenik pred sobom te da je “znao u što se upušta”.

Čisto informativno, kontaktirali smo jednog od vodećih distributera pića kako bismo doznali kolika je nabavna cijena pića istaknutih na računu. Kazano nam je da gazirano piće količine 0,25 litara u nabavi košta 5,30 kuna, a da Cedevita iznosi “oko 3 kune”. Zračna luka tako, očito je, masno zarađuje na žednima i umornima.

Pogled kafić Zračne luke

Da to dokažemo provjerili smo i cjenik jednog od najelitnijih kafića u cijelome gradu – lounge bara Garden Zadar. Cjenik je svima dostupan na sljedećem linku, a mi ćemo izdvojiti da na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zadru gazirano bezalkoholno piće količine 0,25l popiti možete za 16 kuna, dok Cedevitu (s više vode nego ju Zračna luka istoči u čašu) plaćate samo 12 kuna.

Ali opet, pogledajte vi taj pogled iz kafića Zračne luke Zadar – ma kakav Garden, kakav Stradun, ma ‘ko to more platit’!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...