Saljske užance donose urnebesnih sedam dana zabave

Ovogodišnje kultne Saljske užance donose urnebesnih sedam dana zabave u kolovozu. Fešta počinje u ponedjeljak 1. kolovoza kada će se održati Homo sesti na linčarnicu. Uz ugašenu javnu rasvjetu, možda koju gitaru, ajmo sisti na linčarnicu kao nekada, pozivaju organizatori.

U utorak će se održati beach party na Bošcu. Ovim partyjem mještani će poslati poruku da je ta plaža javna, a ne privatna. Vlasnik hotela i restorana zabranio je partijanje na toj plaži, no ono će se održati i to uz odobrenje Općine Sali, policije i Županijske lučke uprave.

U srijedu će uslijediti predstavljanje Saljskih užanci u Zadru te kinoprojekcija na javnoj plaži Bošcu.

Četvrtak će proteći u sportskom duhu i to uz udičarenje, jedrenje, nogomet, puhanje u rog, vožnju u kariolama, vaterpolo ispred knjižnice te party na Plažalovom mulu.

Tu je i neizostavni bogati glazbeni program. U ribarskoj noći u petak, 5. kolovoza, nakon natjecanja u brudetima te kušivanju Mardešićevih delicija nastupaju Zorica Kondža i Dirty Harry bend.

U subotu, 6. kolovoza, je iluminacija porta, kada će se svi kaići biti osvijetljeni feralićima. Slijedi defile Tovareće mužike i saljskih nošnji, a pozornicu zauzimaju riječki rockeri Let 3 i Pleteri.

58. Saljske užance u nedjelju će zatvoriti nastup legendarnog Darka Rundeka i Surka + beat box.

U organizaciju fešte ove godine uključeni su svi mještani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...