16. kolovoza u Sv. Filip i Jakov stiže Parni Valjak!

Parni Valjak, jedan od najpopularnijih hrvatskih rock sastava, nastupit će u utorak 16. kolovoza s početkom u 22 sata u Sv. Filipu i Jakovu na Glavnom mulu u sklopu Dana Općine i blagdana Sv. Roka, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov te je ujedno dio njihove ljetne koncertne turneje započete u lipnju.

Parni Valjak iza sebe ima 16 studijskih, šest koncertnih i pet kompilacijskih albuma, te nastupaju već punih 36 godina, što ih čini najdugovječnijom koncertno i diskografski aktivnom grupom na prostorima bivše Jugoslavije.

Ova je grupa jedna od “pokretača” čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Moje dnevne paranoje”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Sunčanom stranom” i drugih uz koje su odrastale starije generacije, a uz njih zaplešu i današnji mladi.

Parni Valjak je prošle godine proslavio 40. obljetnicu velikim akustičnim i električnim koncertima u Hrvatskoj i regiji, a diskografski je obilježio i dosad najboljim pregledom karijere benda s dva box seta iz edicije “Original Album Collection” na kojima se nalazi 9 studijskih i 2 live albuma Parnog Valjka s čak 115 pjesama.

Prošle godine objavili su dva singla s pripadajućim spotovima “Samo ti (Norma Belle)” i “Prolazi sve, zar ne?” koji su još jednom dokazali da je riječ o kreativnom i inovativnom bendu koji i dalje novim pjesmama zauzima vrhove top lista. Tako je i s novom pjesmom, prekrasnom rock baladom “Za malo nježnosti” koju kompletno potpisuje Husein Hasanefendić Hus. Ovaj fantastičan singl će zasigurno stati uz bok njihovim najvećim hitovima te postati stalni dio koncertnog repertoara.
 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...