Hrvatski Caritas s 25.000 eura pomaže stradalima u potresu u Italiji

Hrvatski Caritas donirat će 25.000 eura za pomoć stradalima u potresu u Italiji, a poziva i građane na prikupljanje novčane pomoći kako bi se pomoglo stanovnicima više gradova u središnjoj Italiji, piše 24 sata.hr.

“Odlukom biskupa Josipa Mrzljaka, predsjednika Hrvatskog Caritasa, određeno je da se iz interventnog fonda Hrvatskog Caritasa uputi pomoć u iznosu od 25.000 eura Caritasu Italije, koji svoje snage usmjerava na žurno zbrinjavanje i psiho-socijalnu pomoć stradalima od potresa. Kada se za to steknu uvjeti, prikupljena novčana sredstva usmjerit će se na projekte obnove i revitalizacije života u potresom razrušenim gradovima i selima središnje Italije”, priopćeno je u četvrtak iz Caritasa.

Caritas poziva sve vjernike i građane dobre volje da se uključe u akciju prikupljanja novčane pomoći za postradale uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa, Ksaverska cesta 12 a, Zagreb, kod PBZ, broj računa: IBAN: HR05 23400091100080340, poziv na broj 248, svrha uplate: potres u Italiji.

Novčanu pomoć moguće je uplatiti i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa  060 9010, cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen, ili putem on-line uplata na www.caritas.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...