Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe – Ninu

Održana je Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe – Ninu, koja je u starogradsku jezgru Nina privukla izuzetno veliki brojnposjetitelja koje je dočekalo pregršt romantičnih instalacija i detalja razasutih po otočiću koji iz zraka i sam nalikuje na srce.

U grad ste mogli ući na Donjem gradskom mostu kroz tzv. Ljuboluk – aranžirani i ukrašeni cvijetni luk uz koji je stajao natpis Kiss point, a tu je gotovo svaki par zastao, poljubio se napravio fotografiju ili selfie. Most je bio osvijetljen lampionima ukrašenim srcima, a u moru je bila srcolika instalacija sa plovećim lampionima i balonima u obliku srca.

Mlađe posjetitelje je iznenadila prava Elza kako su djeca rekla jer s obzirom da je Nin destinacija za odmor obitelji s malom djecom to je bio posebno aranžiran doživljaj te su se zajedno sa kostimiranim likom Elze iz znamenitog crtanog filma Frozen djeca fotografirala, a ona im je dijelila balone te slatkiše. Istovremeno su likovi Rimljanki izranjali iz ulica i dijelile su se kroštule, kostimirana prodavačica u lik vile prodavala je ruže posjetiteljima, a svaka je ruža imala dodati poklon iznenađenja za voljenu osobu. Uz Donji gradski most postavljen je romantični set stol i dvije stolice sa spomenarom na kojem su se također posjetitelji fotografirali i ostavljali svoje imprecije, najposjećeniji je bio zid uspomena (memory wall) na kojemu su se ostavljale romantične poruke i impresije. Romantika se osjećala u zraku, susretali ste likove iz prošlosti kralja Tomislava s pratnjom, te Cezara sa svojom skupinom plebejaca i Rimljanki s kojima su se turisti fotografirali, na glavnom trgu je notar Petar Zoranić Ninjanin dočekivao i poučavao glagoljski krasopis, u blizini su bile postavljene klupe ljubilice, za ovu je prigodu i jedina palma u središtu starog grada dobila romantičnu crvenu mašnu jer je to omiljeno mjesto na kojem se turisti fotografiraju, oni koji su bili raspoloženi za ples su plesali uz romantičnu glazbu na više mjesta, a na kraju je upriličen romantičan vatromet. Radost na licima posjetitelja i stanovnika nije izostala, lica su bila vedra, nasmijana, a ugostiteljski su se objekti sa uređenjem potrudili da i romantična večera ostane u posebnom pamćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...