Direktor Hrvatskog teniskog saveza, Miroslav Zečić, uoči Davis Cupa : “Zadar je grad sporta i glasnih navijača, dođite podržati reprezentaciju”

Odbrojava se sitno do jednog od najvećih sportskih događaja u Zadru, polufinala Davis Cupa, koje će se održati na Višnjiku od 16. do 18. rujna. Davis Cup je neslužbeno svjetsko momčadsko prvenstvo u tenisu i najveće godišnje momčadsko natjecanje u bilo kojem sportu, a hrvatskoj reprezentaciji pruža se prilika da prvi put od 2005. godine, kad je bila pobjednik, uđe u finale. Za ovaj susret vlada veliki interes, još od trenutka kad je Hrvatska u srpnju ostvarila jednu od najvećih pobjeda do sada, svladavši SAD u Portlandu 3:2. I za ovu priliku hrvatska reprezentacija će igrati u najjačem sastavu (Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja), a suparnik će biti jedna od također najjačih reprezentacija svijeta i osmerostruki osvajač ovog natjecanja – Francuska.

Zašto je Zadru pripalo domaćinstvo Davis Cupa pitali smo Miroslava Zečića, izvršnog direktora HTS-a, koji kaže kako je u igri bilo više gradova, no kako je presudilo nekoliko faktora.

– Dvorana na Višnjiku je odigrala veliku ulogu zbog kapaciteta koji je svima odgovarao. Želimo da se tenis razvije kao sport u vašem gradu jer je poznato da Zadrani vole sport. Može se slobodno reći kako je ovo najveći sportski događaj ove godine u Hrvatskoj, kaže Zečić, dodajući kako na Višnjik stiže i nekoliko stotina francuskih navijača.

– Bilo bi zgodno da se poveća i broj naših navijača. Znamo da su oni glasni i da znaju navijati stoga je ovo pozivnica da postignu protutežu – rekao je Zečić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...